NB I

Rossz formában lévő csapatok csatáznak Debrecenben

Az utolsó Diósgyőr első albérletes meccsét játssza szombaton, az ellenfél a szintén sérültekkel tizedelt Haladás lesz.

Nehéz meccs előtt Liptákék. - Fotó: dvtk.eu

A Videoton legyőzése és az Újpest elleni pontszerzést követően ismét megtorpant a Diósgyőr együttese. Horváth Ferencék legutóbbi két mérkőzésüket elveszítették, a miskolciak hazai pályán a Ferencváros ellen, majd azt követően a Honvéd otthonában kapituláltak. Mindezeknek köszönhetően a piros-fehérek ismét az utolsó helyen tanyáznak, ráadásul már négy pont a hátrányuk a bennmaradást jelentő 10. pozícióhoz képest.

A DVTK egyébiránt edzőmérkőzést akart játszani elmúlt pénteken, a bajnoki szünetben, azonban a piros-fehérek lemondták találkozójukat a válogatottbeli hiányzójuk és rengeteg sérültjük miatt. Ezen kívül nem árt megemlíteni, hogy a Diósgyőr ettől a fordulótól kezdve nem otthoni környezetében lép pályára, hanem albérletben, a debreceni Nagyerdei Stadionban fogadja szombati ellenfelét.

"Nem a legjobb előjelekkel készültünk a Haladás ellen. Nagyon sok sérült és beteg játékosunk van. Volt olyan nap, amikor tízen tudtunk edzeni, volt, amikor csak heten. Akik edzettek azok nagyon jó munkát végeztek, ebben bízhatunk. Maradt jó néhány olyan játékosunk, aki érdemben hozzá fog tudni tenni ehhez a mérkőzéshez. Más választásunk nem maradt, nekünk pontokat kell gyűjtenünk, akármilyen Diósgyőr is lép pályára. Általában nagyon rossz dolgokból valami nagyon jó szokott kisülni, én ebben is bízom" - mondta Horváth Ferenc a dvtk.eu-nak.

Kattints a képre a játékért!

A vendégek sem lehetnek elégedettek az utóbbi hetekben nyújtott teljesítményükkel, hiszen az utolsó három bajnokiján nem tudtak győzni a szombathelyiek. Ez főként annak köszönhető, hogy a Haladás együttesénél rengeteg a sérült labdarúgó. A hírek szerint Mészöly Gézának ezúttal is rengeteg játékosát kell nélkülöznie, hiszen Jánvári Gábor, Ezequiel Calvente, Király Gábor, Jagodics Márk, Polgár Kristóf, Németh Márió és David Williams is maródi.

"Nem közhely, hanem valóban így gondolom: nagyon kemény mérkőzésre számítok a Diósgyőr ellen. A diósgyőriek komoly érzelmi hullámvasúton mentek át az elmúlt hetekben, hónapokban, vereségek, győzelmek váltogatták egymást. A támadójátékuk nagyon hatékony, ezt láthattuk az Újpest vagy a Videoton ellen is. S egyébként is erős a játékoskeretük, jóval több van bennük, mint amit a tabella mutat. Ami bennünk illet, érzésem szerint napról-napra erősebbek vagyunk, ha ugyanolyan elánnal futballozunk, mint tettük az FTC ellen, nem marad el a siker" - nyilatkozta Mészöly Géza a diósgyőriek hivatalos honlapjának.

Nem várják tehát túl jó passzban a felek a hétvégi mérkőzést, ráadásul mind a Diósgyőr, mind a Haladás tele van sérültekkel. Ugyanakkor mindkét csapat számára létkérdés a három pont megszerzése, így egy brusztos, kemény mérkőzésre van kilátás. Mindezek pedig azt vetítik előre, hogy vélhetően nem a gólokról szól majd a gárdák hétvégi ütközete.

hatharom.com
Kevesebb, mint 2,5 gól
@1.80
[2295497] 2016-11-19 15:30:00 Diósgyőr - Haladásx;