Premier League

Ismét összecsap Mourinho és Wenger!

Szombaton a MU-Arsenal viszi a prímet Angliában. A City Londonba látogat, míg a bajnok Leicester Watfordba. PL előzetes.

Igen komoly rangadóval indul a Premier League 12. fordulója, hiszen a Manchester United az Arsenal együttesét fogadja. A Vörös Ördögök a legutóbbi bajnokijukon zárták le egy négy meccsből álló nyeretlenségi sorozatukat, igaz, kötelező is volt nyerniük az idén pocsékul teljesítő Swansea otthonában. Az Ágyúsokra viszont nem lehet panasz mostanság, hiszen, igaz, hogy az észak-londoni derbit nem húzták be, de a legutóbbi 15 meccsükből 12-t (!) megnyertek, a maradék hármon pedig döntetlent játszottak. Mindkét oldalon lesznek kimaradók - például Ibrahimovic, Valencia, Bailly, Fellaini, Smalling, a másik oldalon Bellerin, Cazorla, Mertesacker, Akpom, Pérez - ilyen vagy olyan okok miatt, azonban így is érzünk annyit a két sztárcsapatban, hogy betaláljon. Főleg úgy, hogy Arséne Wenger és José Mourinho mindig feltüzeli együttesit az egymás elleni meccsekre. Egyébként sem lenne meglepetés, ha mindkét csapat szerezne gólt -1.70 @ Tippmixpro -, hiszen a felek legutóbbi hat Old Traffordon lejátszott találkozójából ötön, mind a Manchester United, mind az Arsenal betalált. 

Igen egyértelmű mérkőzésre van kilátás Liverpoolban, ahol az Everton a Swansea együttesét fogadja. A felek közül a hazaiak vannak sokkal jobb passzban, mondjuk ezt úgy, hogy legutóbb 5-0-ra (!) kaptak ki a Stolverkosok a Chelsea otthonában. Ezzel szemben a Swansea az első fordulót követően továbbra is nyeretlen, a Sunderland beérte a csapatot a tabellán, vagyis lassan érik a második edzőváltás a walesieknél. Noha a hazaiaknál többen is kihagyják a mérkőzést sérülés miatt, mégis annyival erősebb és jobb jelenpillanatban az Everton, hogy meglepetés lenne, ha nem nyernének a kék-fehérek. A hazaiak sikerére 1.55-szörös szorzót kínál a   .

Londonban diadalmaskodhat a City.

Londonba, a Crystal Palace otthonába hivatalos szombaton a Manchester City. Pep Guardiola csapata a legutóbbi játéknapon meglepetésre csak döntetlenre volt képes hazai pályán a Middlesbroughval szemben, igaz, előtte pár nappal 3-1-re győzte le a Barcelona együttesét. Nincs tehát rossz passzban a City, a Palace utóbbi hetekben mutatott gyenge formájára pedig lassan elfogynak a jelzők. Alan Pardew együttese az utolsó öt meccsén mindössze egy pontot szerzett, zsinórban pedig már négy vereségnél járnak a Sasok. Mindez a fontos kulcsjátékosok hiányának tudható be, ami ezen a hétvégén is fennáll. Mindezek után nem lenne meglepő, ha a lényegesen jobb passzban lévő manchesteriek megnyernék - 1.50 @ Tippmixpro - a találkozót, egyébként is a felek legutóbbi 11 egymás elleni meccséből a City tízet is behúzott.

Kiesési rangadót rendeznek Sunderlandben, ahova a Hull együttese látogat szombaton. Érdekes, de mind a két fél győzelemmel hangolt a hétvégi ütközetre, a Fekete Macskáknak a bournemouthi diadal volt az első sikerük a bajnokságban - 10 emberrel érték el azt egyébként David Moyesék -, míg a Hull az Európa Ligában vitézkedő Southampton ellen tudott fordítani hazai pályán. Azonban mindkét csapat továbbra is rengeteg problémával küzd, a felektől egyaránt hét-hét játékos biztosan kimarad sérülés miatt. Ugyanakkor győzelmi kényszerben lépnek pályára a felek, hiszen kit győzzenek le, ha nem a másikat? A csapatok formáját alapul véve, illetve azt, hogy egy hatpontos meccsről van szó, véleményünk szerint a mérkőzés góljainak száma 2,5 alatt marad, amely fogadási lehetőségre a     1.65-szörös szorzót kínál.

A regnáló bajnok Leicester ezúttal Watfordba utazik, ahol ismét egy unalmas mérkőzést játszhat. Ugyanis a Rókák jövő héten a Bajnokok Ligájában lépnek pályára, hazai pályán a Bruges ellen, amely meccsen egy pontot minimum szerezniük kell, hogy bebiztosítsák továbbjutásukat. Ismerve Claudio Ranierit, a City győzelemre tör majd a belgák ellen, s borítékolható, hogy Watfordban jó pár meghatározó játékosát pihenteti majd. Ez pedig esélyt teremthet a hazaiaknak, akik legutóbb egy igen méretes pofonba néztek bele Liverpoolban. Walter Mazzari gárdájának csak akkor lesz esélye szombaton, hogy ha kevés gólos meccset játszik, ellenkező esetben borítékolható, hogy ezúttal is kapitulálnak a Lódarazsak. Mindezeknek köszönhetően úgy véljük, hogy a márciusi meccshez - akkor 1-0-ra nyert a Leicester a Vicarage Roadon - hasonlóan ismét egy gólszegény mérkőzésre - a meccs góljainak száma 2,5 alatt 1.70 @ Tippmixpro - van kilátás Watfordban.

A Southampton-Liverpool, a Stoke-Bournemouth és a Tottenham-West Ham mérkőzésekkel egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk, ha kíváncsi vagy, hogy mit várunk a találkozóktól, akkor kattints ide!

A Premier League szombati mérkőzéseinek szorzói -    
Mérkőzés 1 X 2
Manchester United-Arsenal 2.55 3.20 2.65
Crystal Palace-Manchester City 6.00 4.00 1.50
Everton-Swansea 1.55 3.85 5.70
Southampton-Liverpool 3.40 3.35 2.05
Stoke-Bournemouth 2.20 3.25 3.15
Sunderland-Hull 2.12 3.20 3.35
Watford-Leicester 2.65 3.20 2.55
Tottenham-West Ham 1.50 4.05 6.00





 

 

 

 

2016-11-19;47
209498