Bundesliga

Ez a nyertes tipp a Dortmund-Bayernre?

Csúcsrangadót rendeznek a német labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában, melynek szombati játéknapján a bajnoki címvédő, listavezető Bayern München a legutóbb ezüstérmes Borussia Dortmund otthonába látogat.

A veretlen bajorok hét győzelemmel és három döntetlennel vezetik a Bundesligát, az előző fordulóban a Hoffenheimmel játszottak 1-1-et. Carlo Ancelotti vezetőedző dolgát nehezíti, hogy Arjen Robben, a holland válogatott Luxemburg ellen megsérült szélsője minden bizonnyal kihagyja az ütközetet. Szintén nincs bevethető állapotban Javi Martinez és Kingsley Coman. Ugyan elkezdte az edzéseket, de az olsz tréner szavai szerint közel sem biztos a pályára lépése Arturo Vidalnak és Douglas Costának. Összegezve tehát közel sem ideális állapotban várhatja ezt a meccset a Bayern. "Problémáink vannak a válogatott játékosokkal. A versenynaptár túlságosan zsúfolt, a játékosoknak túl meccs van a lábában. Ezen változtatni kellene" - adott hangot nemtetszésének Carlo Ancelotti. 

1X2
Dortmund Döntetlen Bayern München
TippmixPro@3.35 TippmixPro@3.40 TippmixPro@2.05

Az ötödik helyen álló Dortmund az előző játéknapon 5-2-re győzött Hamburgban, Pierre-Emerick Aubameyang négy gólt szerzett, vagyis az előző idény legjobbjának választott gaboni támadó remek formában várja az összecsapást. A meccs mindkét csapatnak fontos, de a dortmundiak számára különösen nagy a tétje, mivel korábbi botladozásaik miatt hat pont a lemaradásuk a müncheniekkel szemben. Győzelme esetén a BVB három pontra megközelítené a tabellán a Bayernt, ellenkező esetben viszont kilenc pontra nőne a különbség a két csapat között.

A dortmundiaknál továbbra is maródi Marco Reus, Erik DurmNeven Szubotics és Sven Bender is, így Thomas Tuchelnek nélkülük kell megtalálnia az ideális felállást. 

[2272388] 2016-11-19 18:30:00 Borussia Dortmund - Bayern Münchenx;5

Bajnoki mérkőzésen a dortmundiak legutóbb 2014 áprilisában tudták legyőzni mostani riválisukat, akik a 2014/15-ös szezonban mindkét összecsapásukat megnyerték, míg a legutóbbi kiírásban hazai pályán győztek a Borussia ellen, idegenben pedig döntetlent értek el. A fogadóirodák most is a vendégeknek adják a nagyobb esélyt a győzelemre, amiben sok meglepetés nincsen, abban talán viszont igen, hogy ennyire. A közismerten hazai pályán bivalyerős Dortmund győzelme ugyanis több, mint pénzünk háromszorosát fizetné, de még egy 1X-es fogadással is szépen lehet kaszálni. 

  • A Dortmund 26 meccse veretlen hazai pályán a Bundesligában 
     
  • A Bayern 20 forduló óta nem talált legyőzőt a bajnokságban 

Ahogy Ancelotti is említette, a bajor sztárcsapat nincs a legjobb passzban, éppen ezért úgy véljük, hogy ha valamikor, akkor a Dortmundnak most lehet esélye borsot törni legnagyobb riválisa orra alá. A háromesélyes fogadásban azért bőven van rizikó ezen a mérkőzésen, de a hazai vagy döntetlen fogadásban látunk fantáziát, így mi a dortmundi pontszerzésre voksolunk. 

hatharom.com
Dortmund vagy döntetlen 
@1.69
[2272388] 2016-11-19 18:30:00 Borussia Dortmund - Bayern Münchenx;
210225

Tippelj a Bundesliga meccseire a Tippkirályban!