Darts

Barney megálljt parancsolhat a világbajnoknak

Két hely kiadó még az elődöntőben, melyre Gary Anderson, Raymond van Barneveld, Chris Dobey és James Wade pályázik.

Egy angol házirangadóval kezdődik a Grand Slam of Darts szombati játéknapja. A meglepetésember Chris Dobey a 2010-es döntős James Wade-del néz farkasszemet. Dobey pályafutása során először jutott ilyen magasságba egy major tornán. Ezért rendesen megszenvedett a nyolcaddöntőben Jamie Hughes ellen. Nagyon nehezen tudta csak lezárni a mérkőzést, rengeteg meccsnyilat rontott el, ami egyértelműen az idegesség számlájára volt írható. A végén még azért is kellett szurkolnia, hogy az ellenfele se dobja meg. Erre a meccsre már sokkal felszabadultabban állhat ki, nem lehetnek komoly elvárásai magával szemben, és ez az, ami veszélyessé teszi. Most ismét előhúzhatja azt a játékát, amivel Adrian Lewist is legyőzte a csoportküzdelmek alatt. A továbbjutása persze nagy meglepetés lenne, Wade van annyira rutinos, hogy tudja kezelni az ilyen meccseket. 

Sokkal komolyabb izgalmakat tartogat az utolsó negyeddöntő, melyben két világbajnok, Raymond van Barneveld és Gary Anderson feszül egymásnak. 2001-ig nyúlik vissza a rivalizálásuk, azóta 32-szer mérték össze a tudásukat, és meglehetősen kiegyenlített a küzdelmük, a skót 16-14-2-re vezet. Az utóbbi időben viszont egyértelműen dominálja a párharcukat, kilenc mérkőzés óta ugyanis mindig legyőzte a rutinos hollandot. Érdekes, hogy amikor legutóbb kikapott tőle, tavaly a Premier League-ben, akkor a bajszukat is összeakasztották. Anderson szerint Barney nem jó helyen ment vissza, és ezért csalással vádolta. A visszajátszásokból kiderült, hogy a skótnak nem volt igaza, és bár azóta tisztázódott a dolog, mégis rányomta a bélyegét a rivalizálásukra ez az eset. Idén mind a hét meccsüket Gary nyerte, ami egy ötszörös világbajnoknak elég fájó lehet. 

Most adott a formája Barneveldnek, hogy megszakítsa ezt a rossz sorozatot. Meggyőzően játszott a csoportkörben és a nyolcaddöntőben Glen Durranet ellen is. Anderson ezzel szemben elég hullámzóan teljesített, és kis híján megviccelte őt Danny Noppert. Egyértelműen sebezhető most a skót, ha Barneynak sikerül fejben túltennie magát azon, hogy kilenc meccs óta nem győzte le, akkor boríthatja a papírformát. 

hatharom.com
Barneveld nyer
@2.65
Grand Slam of Darts, szombati program - a   szorzói
Kezdés Mérkőzés Odds Odds
20:15 Chris Dobey-James Wade 3.70 1.18
21:45 Gary Anderson-Raymond van Barneveld 1.35 2.65