NB I

A Vidi megszakíthatja Pintér Attiláék sorozatát

A székesfehérvári csapat az újonc Mezőkövesd együtteséhez látogat szombat délután.

Feczesinék véget vethetnek a Mezőkövesd sorozatának. - Fotó: vidi.hu

Rosszkor jött a kéthetes szünet a Mezőkövesd együttesének, hiszen Pintér Attila tanítványai igen jó formában voltak. A borsodi csapat az utolsó öt tétmérkőzésén veretlen maradt, ráadásul ezen meccsek közül négyet (!) is behúztak a sárga-kékek. Mindezeknek is köszönhetően a matyóföldiek az NB I. tabelláján egészen a hatodik helyre jöttek fel, ami közel féltávnál egy újonc csapattól igen jó teljesítmény.

A hazaik egyébiránt jól hangoltak a találkozóra, hiszen edzőmérkőzésen 4-1-re nyertek otthoni környezetükben az alsóbb osztályú Jászberény ellen, ráadásul a csapatnak sikerült még tovább erősítenie keretét. Ugyanis a mezőkövesdi csapat leigazolta a korábbi Braga védőt, a szerb nemzetiségű, ugyanakkor magyar állampolgársággal is rendelkező Mihajlo Milutinovicsot.

Kattints a képre a játékért!

Ami a vendégeket illeti, a Vidinek sem jött jókor a kényszerleállás, mivel Henning Bergék is jól teljesítettek az elmúlt hetekben. A piros-kékek legutóbb a másik újoncot, a Gyirmót gárdáját fektették könnyedén két vállra, míg előtte az éllovas Vasastól loptak pontokat idegenben.

A hazaiakhoz hasonlóan a székesfehérváriak sem tétlenkedtek a kéthetes szünetben, a Videoton a Partizan Belgrád legyőzésével hangolt a hétvégi ütközetre, továbbá a klub szerződést hosszabbított a közönségkedvenc védővel, Stopirával.

"Szombaton egy újabb nehéz feladat vár ránk, hiszen egy masszív csapat otthonába látogatunk. A Mezőkövesd agresszív, kemény futballt játszik, a fő hangsúlyt a védekezésre helyezik, ez a legutóbbi fordulóban is így volt, amikor a DVSC otthonában játszottak gól nélküli döntetlent. Ráadásul hazai környezetben biztos, hogy legalább egy pontot szerezni akarnak, ellenünk pedig minden csapat kettőzött erővel szokott futballozni. Nekünk viszont ezúttal sem szabad az ellenféllel foglalkoznunk, csak a saját játékunkra szabad koncentrálnunk. Nagyon fontos lesz, hogy megszerezzük a három bajnoki pontot, ugyanis a két legnagyobb riválisunk a hétvégén egymás ellen játszik majd" - nyilatkozta Paulo Vinícius a vidi.hu-nak.

Jó formában van tehát mind a két csapat, azonban a Videoton lényegesen erősebb játékoskerettel rendelkezik, s nem mellesleg augusztusban könnyedén győzte le a kövesdieket hazai pályán. Ezen kívül a fehérváriak győzelmi kényszerben lépnek pályára, hiszen ahogy a vendégek védője említette, a két legnagyobb ellenlábasuk, vagyis a Vasas és a Ferencváros egymás ellen játszik szombaton. Ezek után pedig szerintünk nem hibáznak Henning Bergék, s idén másodjára is legyőzik az újonc Mezőkövesd gárdáját.

hatharom.com
Videoton nyer
@1.95

[2295494] 2016-11-19 15:30:00 Mezőkövesd Zsóry - Videotonx;