Tenisz

Itt az ideje Gálfi ellen fogadni?!

  • Cesc18

A magyar tehetség szombat hajnalban a 2. kiemelt Aryna Sabalenka ellen lép pályára a japán tenisztorna elődöntőjében.

Ahogyan azt megjósoltuk, a junior US Open-győztes Gálfi Dalma játszi könnyedséggel vette a Toyotában zajló 50 ezer dollár összdíjazású torna negyeddöntőjét. A veszprémi tehetség 66 perc alatt 6-3, 6-2 arányban intézte el a hazai pályán játszó Makoto Ninomiyát, és ezzel 12-1-re módosította a novemberi mérlegét. Parádésan sikerül tehát Dalmának a szezon befejezése, de kérdés, hogy fizikálisan milyen állapotban van, hiszen tényleg jó sok mérkőzés van a lábában, pihenni viszont elég kevés ideje volt. 

Az elődöntőben a 2. kiemelt Aryna Sabalenka lesz az ellenfele, aki hozzá hasonlóan 1998-as születésű. Az ITF adatbázisa szerint azonban nem találkoztak junior korukban, és a profik között is ez lesz az első ütközetük. A fehérorosz lány is szépen fejlődik és lépdel előre a világranglistán, jelenleg 27 hellyel áll jobban, mint Dalma. Az elmúlt hetekben nem brillírozott, de erre a tornára úgy tűnik, hogy összeállt a játéka, hiszen szettveszteség nélkül jutott el idáig.

Gálfihoz hasonlóan, Sabalenka is egy elég jó felépítésű, erős teniszező. Kevésbé fog tudni ezen a meccsen dominálni a magyar lány. Persze az abszolút mellette szól, hogy hatalmas önbizalommal játszik, de a szintén jó ütőerővel bíró Nigina Abduraimova ellen is megszenvedett, meccslabdát is kellett hárítania. A bukmékerek is érzik, hogy nem lesz ez egy egyszerű meccs a nagy formában ütögető veszpréminek. 

Az oddsok érdekesen alakultak, először Gálfit hozták ki underdognak, ám már mindenhol ő a favorit. Az állami irodában 1.90-ről indult, most 1.65-nél jár, de gyaníthatóan lesz ez még alacsonyabb is. Ezúttal inkább az ellenfelével érdemes tartani, akire 2.00-szeres pénzt fizetnek.

hatharom.com
Sabalenka nyer
@2.00