NFL

Hatalmas meglepetésre végleg kieshet a tavalyi döntős

Ha a Carolina Panthers kikap a New Orleans Saintstől, már számolgatniuk is felesleges lesz.

Nem maradt több lehetősége a Carolina Panthersnek, amennyiben péntek hajnalban is vereséget szenvednek a csoportrivális New Orleans Saintstől, gyakorlatilag biztossá válik, hogy idén nem kerül playoffba a csapat. A tavalyi döntő vesztesének még a győzelem sem garancia semmire, ráadásul a csoportrivális Saints elleni biztosan nem lesz könnyű dolguk.

Érthetően nagy a csalódottság a Párducoknál, hiszen amikor már éppen kezdtek formába lendülni és egymás után két mérkőzést megnyertek, utána kapnak ki 17-0-s vezetésről a Kansas City ellen. Ron Rivera azonban leszögezte, nem szabad sokáig rágódni a kudarcon, mert négy nappal a fájó élmények után ismét pályára kell lépni. "Igenis jó csapatunk van. Ha visszanézünk az évünkön, akkor nem lehetünk boldogak, nem itt akartunk tartani az alapszakasz felénél. Azonban mégis itt vagyunk, ebből a helyzetből kell kihoznunk a lehető legtöbbet" - mondta Luke Kuechly linebacker. Vele egyetértésben Cam Newton irányító is elmondta, felesleges pánikolni, a csapatot ugyanis igazi harcosok és győztesek alkotják.

Bizonyosan szoros mérkőzés várható, ezt nem csak a bukik által megállapított 3.5-es hendikep, de a Szentek statisztikái alapján is gondoljuk.

Sean Payton csapata eddig idén hét olyan meccset is játszott, amely maximum hat ponttal dőlt el, ezek közül pedig négyet is elveszített.

Szintén az izgalmas végjáték mellett lehet érv, hogy a két csapat utolsó három meccse 3, 3, illetve 5 pontos különbséggel dőlt el.

Louisianában 41-38-ra nyert a Saints, ám azóta összekapta magát a Carolina védelme, így nem reális megközelítőleg ennyi pontot várnunk. Erős a gyanúnk, hogy a Panthers inkább underes meccsen esélyesebb, így a bukik által meghúzott 51.5-ös line még akkor is egészségtelenül soknak tűnik, hogy az utolsó két meccsükön egyaránt 79 pont született. Mi 23-20 körüli hazai sikert várunk, amellyel életben tartja mikroszkopikus esélyét Ron Rivera csapata.

hatharom.com
51.5 pont alatt
@1.80