Tenisz-vb

Cilic is átgázol Wawrinkán?

Szerdán a John McEnroe-féle csoport második mérkőzéseire kerül sor, vagyis pályára lép Andy Murray, Kei Nisikori, Marinc Cilic és Stan Wawrinka. Akik az első körben győztek ők játszanak egymás ellen, illetve a két vesztes.

Elsőként a győztesek mérik össze a tudásukat, tehát a hazai kedvenc Murray és a világranglista-negyedik helyére pályázó Nisikori. Egyikük sem nagyon izzadt meg hétfőn, ugyanis mindketten csupán öt játékot veszítettek. A formájuk tehát kiváló, igaz, a brit világelsőnél ez nem is volt kérdés, hiszen most már 20 mérkőzés óta veretlen. Érdekesség, hogy éppen a japán volt az, aki ATP-tornán legutóbb le tudta győzni, még szeptember elején a US Open-negyeddöntőjében. Amiből táplálkozhat még az ázsiai kiválóság, hogy az egyetlen vb-összecsapásukat, 2014-ből is ő nyerte. Más győzelme viszont nincs a szigetországi ellen, ellenben akad hét veresége, amiből csak egy volt olyan, amikor szettet tudott nyerni. 

Nisikorinak alapvetően nem kedvez Murray játéka, hiszen nagyon hasonló stílusban teniszeznek, csak a brit mindenben egy kicsit jobb. De láthattuk a US Openen, hogy kellő összpontosítással képes a japán borítani a papírformát. Hosszú labdamenetekre számíthatunk, a kulcs pedig az adogatások lesznek, amiben a brit fejlődött idén, így szerintünk, ha nem is egy nagyon sima meccsen, de magabiztos sikert fog aratni, ugyanakkor ezen az alacsony szorzón nem fogadnánk rá.

A másik mérkőzésen, Wawrinka és Cilic összecsapásán ugye a két vesztes feszül egymásnak. Elég más vereségeket szenvedtek, a svájci játéka kifejezetten pocsék volt. Ahogyan ő is elmondta, bizonytalankodott, rengeteget hibázott, igazából semmi nem ment neki. Elég régóta ebben az állapotban teniszezik, és bár mi úgy gondoltuk, hogy a világbajnokságra összeszedi magát, úgy tűnik, hogy tévedtünk. Cilic valamivel jobb játékot mutatott, de nagyon ő sem lehetett elégedett magával, ám valószínűleg nem is nagyon hitt abban, hogy ő lesz, aki megszakítja a brit győzelmi sorozatát. 

Amibe kapaszkodhat Wawrinka, hogy az egymás elleni összevetésben 10-2-re vezet, és legutóbb 2010-ben kapott ki a horváttól. Ugyanakkor ebből csak úgy tud meríteni, ha jobb formát mutat, mint Nisikori ellen. A sok hiba, a bizonytalankodás Cilic ellen sem fér bele. Ilyenkor a játékosok már igencsak a szezon végét várják, lehet a svájcinak a US Open-győzelem meghozta, amit idén akart és kevésbé tud már rákoncentrálni erre a tornára. Összeszedettebb az utóbbi időben a horvát, azt pedig Párizsban Djokovics ellen mutatta meg, hogy a pocsék H2H nem érdekli, sőt még motiváltabb ettől. Tehát mi Cilic sikerét várjuk, és még azt sem zárnánk, hogy mindezt két szettben teszi. 

hatharom.com
Cilic nyer
@1.65
A negyedik játéknap programja (november 16, szerda):
   szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Oddsok
15:00 Andy Murray-Kei Nisikori 1.25 3.30
21:00 Stan Wawrinka-Marin Cilic 2.00 1.65