Tenisz-vb

Megizzadhat a győzelemért a világelső

A férfi tenisz-vb hétfői játéknapján Stan Wawrinka Kei Nisikorival, míg Andy Murray Marin Ciliccsel csap össze.

Vasárnap a címvédő Novak Djokovics és a kanadai Milos Raonic győzelmével kezdetét vette a londoni ATP-világbajnokság. Hétfőn a másik csoport négy játékosa is bemutatkozik a brit publikum előtt. Elsőként a US Open-címvédő Stan Wawrinka és az ötödik kiemelt Kei Nisikori lép pályára. Az amerikai major torna óta eltelt időszak egyiküknek sem úgy ment, ahogyan azt eltervezték. A svájci klasszis ugyan játszott egy döntőt Szentpéterváron, de azt elveszítette, majd ezt követően Sanghajban, Bázelben és Párizsban is korán búcsúzott, igaz, kisebb-nagyobb sérülések is hátráltatták. Nisikori szintén nem volt teljesen egészséges az elmúlt hetekben, nagy bánatára éppen a hazai tornáján kényszerült feladni egy meccset. Az utóbbi időben tehát egyikük sem szállította a jó eredményeket, és abszolút nem lehet tudni, hogy milyen formában és milyen fizikális állapotban érkeztek az angol fővárosba. 

Az egymás elleni mérlegük egyébként 4-2 Stan javára, legutóbb idén New Yorkban az amerikai nyílt teniszbajnokság elődöntőjében találkoztak. Elég jó kis meccseket szoktak ők vívni, ha sül a kezük, de mint említettük, most nem tudni milyen passzban vannak. Wawrinkának jól szokott menni az O2-ben, így talán inkább vele tartanánk, de a legokosabb döntés, ha csak élőben fogadunk.

A csoport másik két tagja, a friss világelső Andy Murray és a horvát Marin Cilic éppen ellentéte a svájcinak és a japánnak, nekik ugyanis pazarul sikerült a US Open óta eltelt időszak. A brit 19 mérkőzés óta nem talált legyőzőre és eközben négy tornán emelhette magasba a trófeát. Nem kérdés, hogy jelenleg ő a legjobb formában lévő játékos a mezőnyben. Cilic sem nagyon panaszkodhat, hiszen a Davis Kupában a vezérletével sikerült Horvátországnak döntőbe jutnia, illetve Bázelben nyert egy tornát és Párizsban is az elődöntőig menetelt, többek között Djokovicsot legyőzve. Ha nem enged ki fejben, akkor döntőbe juthatott volna, amit éppen a brit ellen vívhatott volna meg.

Nem ez lett volna az első Masters-döntő ahol találkoznak, hiszen a nyáron Torontóban köztük dőlt el a bajnok sorsa. Kisebb meglepetésre Cilicnek sikerült nyernie, igaz, Murray akkor egy elég megterhelő sorozatban volt, hiszen Rióból érkezett, ahol nem mellesleg aranyat nyert. Szóval azt a meccsüket ne vegyük kiindulási alapnak. Az már beszédesebb statisztika, hogy a skót 11-3-ra vezet az egymás elleni összevetésükben, ami nyilván nem véletlen. Ugyanakkor vívtak ők már jó néhány szoros meccset, és a nyomás Murrayn lesz, aki világelsőként hazai pályán bizonyítani szeretne. Pláne, hogy az O2-ban soha nem játszott még döntőt, az elmúlt két évben pedig a csoportból sem tudott továbbjutni. Nincs szerencséje, hogy éppen a horvát ellen kezd, szerintünk pokoli nehezen fogja csak tudni begyűjteni a győzelmet.

hatharom.com
Andy Murray-Marin Cilic
21.5 játék felett
@1.75
A második játéknap programja (november 14, hétfő):
   szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Oddsok
15:00 Stan Wawrinka-Kei Nisikori 1.90 1.75
21:00 Andy Murray-Marin Cilic 1.20 3.55