Darts

Két vereséggel is továbbjuthat az egyik nagy kedvenc

A Grand Slam of Darts hétfői játéknapján Taylor, Van Gerwen és Anderson mellett több BDO-s klasszis is tábla elé áll.

A hétvégén lezajlott a csoportküzdelmek első két fordulója, vagyis még egy mérkőzés vár a játékosokra, amely ütközeteket az elkövetkezendő két napban bonyolítják le. Hétfőn az A, D, E és a H csoport dartsosai lépnek színpadra. Négy játékos nyugodtan várhatja az utolsó kört, a címvédő és világelső Michael van Gerwen, a rekorder Phil Taylor, a vb-címvédő Gary Anderson és a holland Benito van de Pas továbbjutása biztos, így nekik már csak maximum az jelent motivációt, hogy megszerezzék a csoportgyőzelemért járó 2500 font bónuszt. Adrian Lewist, Alan Norrist és Darren Webstert szintén már csak a pénz motiválhatja, a továbbjutásra nincs esélyük, a csoport harmadik helyezettje viszont 2500-zal többet vihet haza, mint a negyedik. Bár Lewist és Norrist ez aligha fogja boldogítani, ők abszolút favoritnak számítottak a kvartettjükben, de csúnyán leszerepeltek. Az ő meccseiket jobb elengedni, nem lehet tudni ki mennyire lesz harapós kedvében.

Lesz még azonban öt meccs amelyeken viszont a továbbjutás a tét. A legnehezebb dolga a fiatal Max Hoppnak van, aki van Gerwen ellen játszik. Természetesen a holland klasszis számít a találkozó toronymagas favoritjának, de a németnek az is elegendő lehet, ha szoros meccsen kap ki. Ezt sem lesz persze könnyű kiviteleznie, főleg, ha nem tudja feljebb tornázni a körátlagát, ami mindkét eddig meccsén 90 alatt maradt...Jelenleg +1 a legaránya, míg az őt követő Brendan Dolannek -3, Martin Adams pedig -5-tel áll. Utóbbi kettő nyilván egymás ellen játszik, és ha a nagy hazaikedvenc Adams megtáltosodik és tegyük fel 5-0-ra nyer, akkor rögtön ő lesz a továbbjutó, annak ellenére, hogy az első két mérkőzését elveszített. Itt keményen megy majd a matek, és miután sem "Wolfie", sem "History Maker" nem nyújtott eddig meggyőző játékot, így ez teljes mértékben egy ki-ki meccs lesz. 

A másik három találkozón sokkal egyszerűbb a képlet, aki nyer, az bejut a legjobb 16 közé. Ha megnézzük a neveket, akkor Ian White-ot leszámítva mindenkinek ez egy elég komoly eredmény lenne. White például a BDO-s Darryl Fittonnel játszik, amire mondhatnánk, hogy a profinak simán hoznia kell, de ha nem javul fel a játéka, akkor az 54 éves angol könnyedén meglepheti. Chris Dobey és Nathan Derry nem a legismertebb PDC-s játékosok, nagy siker lenne mindkettejüknek, ha tovább tudnának jutni. Ehhez a másik szervezet egy-egy nagy klasszisát kellene legyőzniük. Előbbi a 2015-ös világbajnok Scott Mitchellel méri össze tudását, míg utóbbi a világelső Glen Durrenttel. Nem csoda, hogy mindkét meccsen a BDO-s játékost tartják a favoritnak a bukik. Mitchell pokoli nagyot játszott Lewis ellen, a második meccsén viszont elég gyengén dobott. Dobey sokkal kiegyensúlyozottabb volt, és miután egy olyan Lewis-t tudott megverni, aki elég komoly tömeget szórt, így bőven lehet esélye egy jobb napot kifogó Mitchell ellen is. Derrynek már kevesebb esélyt adunk a győzelemre, valószínűleg ő ellőtte minden puskaporát a Norris elleni meccsen. 

hatharom.com
Dobey nyer
@2.05
Grand Slam of Darts, hétfői program - a   szorzói
Kezdés Mérkőzés Odds Odds
20:00 Adrian Lewis-Benito van de Pas 1.50 2.25
20:30 Gary Anderson-Alan Norris 1.25 3.30
21:00 Phil Taylor-Darren Webster 1.07 5.50
21:30 Michael van Gerwen-Max Hopp 1.03 7.00
22:00 Brendan Dolan-Martin Adams 1.90 1.70
22:30 Chris Dobey-Scott Mitchell 2.05 1.60
23:00 Nathan Derry-Glen Durrant 3.20 1.25
23:30 Ian White-Darryl Fitton 1.50 2.30