Utánpótlás

Az elitkör a tét a magyar válogatott számára

  • ivan

Svájc legyőzése után a saját kezébe vette sorsát a magyar U19-es válogatott: amennyiben legyőzi a házigazda örmény csapatot, ott lehet a tavaszi elitkörben.

Fotó: mlsz.hu

A magyar válogatott csütörtökön az olaszok ellen egy olyan mérkőzésen maradt alul, amelyen játéka és helyzetei alapján pontot érdemelt volna, de szombatra túltette magát a csalódáson a csapat, és nagy csatában, egy végig kiegyenlített mérkőzésen legyőzte a svájciakat. A továbbjutás szempontjából fontos volt a szombati siker, de a svájciak legyőzése csak akkor ér valamit, ha a keddi utolsó játéknapon sikerül bebiztosítani a továbbjutást.

Az utolsó játéknap izgalmasan alakulhat, még a hatpontos olaszok sem érezhetik páholyban magukat, ha alulmaradnak a svájciak ellen, könnyen visszacsúszhatnak a harmadik helyre. Más kérdés, hogy akár a magyar válogatott is lehet harmadik, még egy keddi győzelem esetén is (ez esetben akkor jutna tovább a tavaszi elitkörbe, ha hat pontjával az összes selejtezős csoport legjobb harmadikja lenne). "Kötelező a győzelem, de ugyanúgy kell nekiállni annak a mérkőzésnek, mint az olaszok és a svájciak elleninek. Szervezett örmény válogatottra számítunk, nehéz meccs vár ránk kedden" - fogalmazott Tóth Máté, a Haladás középpályása.

1X2    
Örményország Döntetlen Magyarország
TippmixPro@6.75 TippmixPro@4.60 TippmixPro@1.30

Az örmény válogatott a szombati mérkőzésen egészen az utolsó pillanatokig 1-1-re állt az olaszok ellen, akik végül a 93. percben értékesített büntetővel tudták megszerezni a három pontot.

A bukik szerint a keddi meccsnek a mieink az esélyesei, 1.30-as szorzóval fogadható a magyar csapat sikere. Az eddigi két meccsen látottak alapján bizakodhatunk a magyar válogatott győzelmében, akár még a hendikepes sikert sem zárnánk ki.

195611
[2374921] 2016-11-15 12:00:00 Armenia U19 - Magyarország U19x;