Tenisz-vb

Magabiztos rajtot vehet Djokovics

A férfi tenisz-vb nyitónapján a címvédő Novak Djokovics Dominic Thiemmel, míg Milos Raonic Gael Monfilsszal csap össze.

Először az Ivan Lend-féle csoport mutatkozik be a londoni publikum előtt. Rögtön a nyitónapon pályára lép tehát a négyszeres címvédő Novak Djokovics, aki a mezőny legfiatalabb tagja, a 23 éves Dominic Thiem ellen kezd. A sógorok tehetsége pályafutása során először tudta kvalifikálni magát a világbajnokságra, amit úgy aposztrofált, hogy élete egyik nagy álma teljesült ezzel. Elsősorban a szezon első felében elért eredményeinek köszönheti ezt, amikor is nyert négy tornát és a Roland Garroson a legjobb négyig menetelt. Wimbledon óta jóval szerényebb teljesítményt láthatunk tőle, játszott ugyan Metzben egy döntőt, de igazán minőségi teniszt nem tudott a pályára tenni az utóbbi időben. Valószínűleg mentálisan elfáradt, illetve kiessebb sérülések is hátráltatták. Nem könnyű ilyen fiatalon megemészteni, hogy top 10-be jutott és sokkal nagyobb figyelem kerül rá. Djokovicsnál is komoly visszaesés tapasztalható a Garros megnyerése óta, aminek köszönhetően a világelsőségét is elbukta, de ne gondoljuk azt, hogy a világbajnokságra nem szedi össze magát. Vélhetően azt a játékot, amit a szezon első felében hozott nem fogja tudni megismételni, de acélosabb teljesítményt várunk tőle, mint Párizsban vagy Sanghajban. 

Kétszer találkoztak idén, Miamiban és Párizsban a salakos GS-en. Mindkétszer a szerb klasszis győzött, méghozzá szettveszteség nélkül. Most gyengébbek mindketten, de Djokovics az, aki van olyan kaliber, hogy képes lehet megújulni, és a borítás is inkább neki kedvez. 

hatharom.com
Djokovics 2-0-ra nyer
@1.40

A másik mérkőzésen a világranglista-negyedik Milos Raonic és a szintén debütáló Gael Monfils csap össze. A közönségkedvenc francia szép csendben settenkedett előre a hatodik helyre, ami nagyban köszönhető Mikael Tillströmnek, aki remekül megtalálta az összhangot Monfilsszal, és komoly teniszezőt faragott belőle. A kanadai is sokat köszönhet a korábbi nagyoknak, hiszen Wimbledonban úgy tudott pályafutása alatt először Grand Slam-döntőbe jutni, hogy John McEnroe segítette. 

Ha ránézünk az oddsokra, akkor láthatjuk, hogy nagyjából 50-50-re hozták ki az esélyeket, ami annak fényében nem meglepő, hogy az utóbbi hetekben mindketten sérüléssel bajlódtak. Raonic Párizsban szedett össze egy combsérülést, ami miatt az elődöntőben nem is állt ki, míg Monfilsnak a bordájával akadtak problémái. Így bármire fogadni teljesen lutri ezen a meccsen. 

Az első játéknap programja (november 13, vasárnap):
   szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Oddsok
15:00 Novak Djokovics-Dominic Thiem 1.10 4.85
21:00 Milos Raonic-Gael Monfils 1.75 1.90