Kézilabda

Lerobbant a Szeged busza, a Veszprémtől kértek segítséget

  • varin
  • MTI

A Veszprém kölcsönbuszával tért haza szombati Bajnokok Ligája-mérkőzéséről Szlovéniából a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata.

A delmagyar.hu honlap tájékoztatása szerint a celjei 31-25-ös BL-győzelem után a szegediek a saját buszukkal indultak haza, Maribornál azonban a jármű számítógép-rendszere megállította: a kipufogó jelzett hibája miatt csak 20 kilométer/órával engedélyezte a haladást. A csapat és a kísérők próbáltak segítséget kérni, de senkit nem értek el. Végül a rivális Telekom-Veszprémhez fordultak, amely rögtön elindította saját buszát két sofőrrel. A két jármű Lentinél találkozott, s végül reggel 9-re érkezett vissza a csapat Szegedre.

"A sport mindig megmutatja, hogy milyen csodás dolgokra is képes, most ez történt velünk" - mondta a klub honlapján Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke. "A nehéz helyzetünkben a Telekom Veszprém az első telefonhívásra segített, ez egy olyan sportszerű cselekedet, amiért jár a nagy elismerés. A MOL-Pick Szeged nevében szeretném megköszönni ezt a nemes gesztust, amit a Veszprém tett" - közölte a klubvezető.