Tenisz

A címvédőt kell vernie a tornagyőzelemhez a magyar tehetségnek

  • Cesc18

Vasárnap hajnalban Gálfi Dalma a kínai Shuai Zhang ellen lép pályára a tokiói tenisztorna döntőjében.

A volt junior világelső és US Open-győztes Gálfi Dalma hajnalban kipipálhatta a világranglista-126. Tatiana Maria elleni mérkőzést is. A német lányt valamivel több, mint egy óra alatt 6:1, 6:4 arányban verte. A veszprémi tehetség ezzel bejutott a döntőbe, ami pályafutása elő 100 ezres ITF-fináléja lesz, illetve nem mellesleg kiharcolta a jövő évi Australian Open-selejtezőben való indulást. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy néhány napja élete első top 100-as győzelmét aratta, akkor bármi is legyen a döntőben, egy varázslatos hetet produkált. 

Ki nyeri a döntőt?*
Shuai Zhang Gálfi Dalma
TippmixPro @ 1.42 TippmixPro @ 2.45
*Kötésszám: 2

De szokták volt mondani, ha már lúd, legyen kövér, az lenne csak az igazi csattanó, ha a bajnoknak járó trófeát is magasba emelhetné. Ez az utolsó akadály nagyon nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a torna messze legmagasabban rangsorolt játékosát, a 24. Shuai Zhangot kellene legyőznie. A kínai lány az első kiemelt és a címvédő, vele jó néhány WTA-tornán találkozhattunk az idei szezonban. Skalpokat is gyűjtött szép számmal, például kétszer legyőzte Simona Halepet. De múlt héten a WTA Elite Trophy-n Babos Timit verte két játszmában. Beszédes, hogy azon a meccsen hasonlóan lőtték be az esélyeket, mint most. Ez mindenféleképpen Gálfi jó formájának köszönhető, tartanak tőle a bukmékerek, ami nem véletlen azok után, hogy a héten szettveszteség nélkül győzött le nála négy előrébb rangsorolt teniszezőt. 

Nagy önbizalommal játszik Gálfi, nyomás nincs rajta, felszabadultan állhat ki, a döntős mérlege pedig pazar, pályafutása alatt hétből hét ITF-finálét húzott be eddig. Nyilván ez most kicsit más lesz, hiszen ilyen rangos tornán ilyen magasságban még nem járt, illetve ennyire elöl jegyzett játékost se győzött még le, ám ha jó felfogásban játszik, akkor Zhang ellen is lehet keresnivalója. De az nem kérdés, hogy a kínai a favorit, aki egyébként elég okos teniszt játszik, jól mozgatja az ellenfeleit, és nyilván szeretné ő is tornagyőzelemmel zárni a 2016-os esztendőt. Nagy odds-mozgás eddig nem volt, de ha elindul felfelé Dalma szorzója és eléri a 2.80-at, akkor már érdemes vele tartani.