Premier League

Sokkoló átigazolásokat hozhat a nyár Angliában

Ha beigazolódnak a pletykák, a Manchester Unitednél komoly játékosmozgás mehet végbe.

Több Arsenal-játékos is a szerződéshosszabbítás küszöbén van, Mesut Özil, Alexis Sánchez és Olivier Giroud szerződése is lejár 2018 nyarán, márpedig az Ágyúsoknak idejében kell gondolniuk a kontraktusok megújításán, ha nem akarják elveszíteni a legnagyobb értékeiket. Ám könnyen lehet, hogy meg sem engedheti magának ezt a három játékost a klub, így Mesut Özil könnyen az Old Traffordon köthet ki.

Az Arsenal legjobban kereső játékosai
Játékos Heti fizetés*
Alexis Sánchez 140 ezer
Mesut Özil 140 ezer
Aaron Ramsey 110 ezer
Theo Walcott 110 ezer
Petr Cech 100 ezer
Olivier Giroud 100 ezer
*Fontban

A londoni sztárcsapat jelenleg körülbelül 180 millió fontot költ kizárólag a fizetésekre, amely Özil és Sánchez szerződésének megújításával akár átlépheti a 200 milliót is a klub történetében először. Külön érdekesség lehet, hogy amennyiben Özil fizetését tovább növelik, mint a tervezett 20 ezer font, úgy többet keresne a vezetőedző Arséne Wengernél is. Ez azonban túlságosan soknak tűnik, így a magasabb fizetési lehetőségekkel bíró Manchester United trénere, José Mourinho megkörnyékezheti egykori játékosát, a világbajnok Özilt.

A török származású irányító már korábban jelezte, szeretne minél nagyobb fizetést, így vélhetően komolyan megfontolja majd, ha a Manchester United tényleg 250 ezer fontot ajánl neki hetente. A 28 éves játékos számára az edző személye is fontos érv lehet, Mourinhóval ugyanis már dolgozott együtt a Real Madridnál 2012-ben. "Özil különleges játékos, ő a világ legjobb 10-ese, ebben biztos vagyok" - mondta róla korábban a Special One.

Kattints a játék részleteiért!

Az, hogy még ezen a télen klubot vált Özil, nem bír túl nagy realitással, ám nyáron, amikor már csak egy év lesz hátra a kontraktusából, áron alul megszerezheti Mourinho a kinézett prédát. Az Old Traffordon ráadásul alapos tisztogatás veheti kezdetét, hiszen a 260 ezret kereső Rooney, a 220 ezret bezsebelő Ibrahimovic is megkaphatja a persona non grata titulust.

Még Özilnél is hamarabb költözhet Olivier Giroud, akit az AC Milan is kinézett Carlos Bacca nem meggyőző formája miatt, illetve szívesen látná a soraiban a Napoli is, amely gárda még fél évig nélkülözi Arkadiusz Miliket.

Egy biztos: Robin van Persie után hatalmasat szólna, ha ismét Londonból Manchesterbe költözne egy közönségkedvenc.

209498