Angol foci

Ibrahimovic merészet álmodott

Ha a Manchester United megnyeri a bajnokságot, Zlatan Ibrahimovic szögre akasztja a stoplist.

"Ha meg tudnám nyerni a Premier League-et, akkor akár másnap abba is hagyhatnám a futballt. Remélhetőleg sikerül, és sikerülni is fog" - nyilatkozta a 35 éves svéd csatár, aki hat gólt szerzett eddig a bajnokságban.

Ibrahimovic vasárnap egy 609 perces góltalansági sorozatot zárt le a Swansea City otthonában, ráadásul két gólja közül az első a Premier League történetének huszonötezredik találata, a második pedig pályafutása 400. klubgólja volt.

"Az elmúlt mérkőzéseken egy kissé szerencsétlenek voltunk, de hittünk magunkban, és ha hiszel, akkor sikerülni fog" - tette hozzá Ibrahimovic, aki saját teljesítményéről is beszélt: "Elhibáztam néhány olyan lehetőséget, amelyeket máskor nem. Tudom, hogy sokkal jobbra is képes vagyok, többet akarok, jobb leszek".

A Manchester United 11 fordulót követően a hatodik helyen áll a Premier League-ben, hátránya nyolc pont a listavezető Liverpoollal szemben.  Hogy Ibrahimovic pontosan melyik idényre gondolt, az nem tudni, mindenesetre, ha a mostanira, az komoly vállalást jelentene, hiszen a fogadóirodáknál a Vörös Ördögök nem állnak túl jól az esélyeket illetőn: a Manchester United bajnoki címe 21-szeres pénzt fizet jelenleg. 

PREMIER LIGA 2016/17    
Manchester City 3.10
Liverpool 3.55
Chelsea 4.00
Arsenal 7.25
Tottenham 20.00
Manchester United 21.00
209498