NBA

Te jó ég, micsoda rekord Steph Currytől!

Kedd hajnalban a Golden State Warriors vezére a New Orleansnak dobott 13 triplájával új csúcsot állított fel.

Néhány napja még arról cikkeztek a kosárlabda-portálok, hogy Stephen Curry, a Golden State kétszeres MVP irányítója egyetlen hárompontost sem tudott elsüllyeszteni a Los Angeles Lakers gyűrűjébe, pedig tíz kísérlete is volt erre. Ezzel pedig egy 157 meccses sorozata szakadt meg, ennyi alapszakasz mérkőzésen ugyanis mindig dobott legalább egyet.

De nem felejtett el triplát dobni, kedd hajnalban a New Orleans Pelicans ellen 13-mal köszönt be, ami rekordnak számít, ennyit az NBA-történetében soha senkinek nem sikerült még egy meccs alatt összehoznia. Még csak azt sem lehet mondani, hogy őrült magas kísérlet-számból jött volna ez össze, hiszen csupán négyet hibázott kintről, tehát 17 próbálkozása volt. Varázslatos teljesítmény, ráadásul tette mindezt egy szoros mérkőzésen. Hét és fél perccel a vége előtt csak három pont volt a különbség a két csapat között, ám Curry tarsolyában még maradtak triplák, gyorsan berámolt hármat, amivel mattolta a Pelicanst.

Íme, Curry 13 triplája:

Curry egyébként a tavalyi szezonban az Oklahoma ellen állította be az akkor még rekordnak számító 12 triplát. Előtte ez 2005-ben Donyell Marshallnak sikerült, elsőként pedig 2003-ban Kobe Bryant dobott egy tucat hárompontost.

A Warriors két vereséget is elszenvedett már, az egyiket egy elég emlékezetes meccsen a San Antonio ellen, bár a kaliforniaiak valószínűleg szeretnék elfelejteni, hiszen 29 ponttal kaptak ki. Jelenleg csak a harmadikok nyugaton, de a bukmékereknél továbbra is toronymagas favoritnak számítanak a bajnoki címre.

Ki nyeri a bajnokságot? - a   szorzói
Csapat Odds
Golden State Warriors 1.85
Cleveland Caveliers 4.45
San Antonio Spurs 8.50
Los Angeles Clippers 24.00
Boston Celtics 25.00
Toronto Raptors 34.00
Oklahoma City Thunder 38.00