Videó

Itt a hónap legidiótább bírója?

  • varin

Életed gólját szerzed egy kupameccsen, ám a játékvezető mégis érvényteleníti? De kinek van igaza?

Múlt héten vasárnap lépett pályára két amatőr ligás együttes az FA Kupa első fordulójában. A Whitehawk FC és a Strourbridge együttesének találkozója 1-1-re végződött, ám nem akárhogyan. Főszerepben: a játékvezető.

Valószínűleg minden futballfanatikus fel tudna idézni néhány olyan esetet, amikor a játékvezető rosszkor fújt le egy meccset, csapata éppen kontrázott volna, helyzetbe került, esetleg túl korán vetett véget a mérkőzésnek, mert még le sem járt a jelzett ráadás. Azonban az angol kupameccs játékvezetője még ennél is nagyobb hibát vétett, a gól előtt két másodperccel sípolt egyet.

Mint az a videófelvételen is látható és hallható, a labda még a levegőben van, amikor a rigó jelez, ám néhány pillanattal később már a csereként beállt Javier Favarel akkora gólt ragaszt a bal felsőbe, hogy azt öröm nézni. A spori azonban a szabályoknak megfelelően nem adta meg a találatot, így újrajátszás következik, sőt a Whitehawk FC csapatának kapusát reklamálás miatt még ki is állította, így az újrajátszáson nem vehet részt.

Több aspektusból is érdemes megvizsgálni az esetet. Egyrészt az tisztán látszik, hogy a kapus a sípszó hallatán egy pillanatra megtorpan, majd elvetődik - tehát abban a hiszemben volt egy másodpercre, hogy vége a meccsnek. Az ebben a helyzetben lényegtelen, hogy ezt valószínűleg nincs élő ember, aki kivédi.

Másrészt viszont a labda még ott járt a vendégek tizenhatosa előtt, vagyis gyakorlatilag helyzetben voltak. Sajnos arról nem szól a fáma, hogy a hosszabbítás hányadik percében történt az eset és mennyit húzott rá a spori, de mindkét oldalt meg lehet érteni.

Arra kérjük most olvasóinkat, hogy döntsenek ők. A játékvezető helyesen járt el, amikor lefújta a meccset vagy teljesen joggal reklamálnak a Whitehawk FC játékosai?