Darts

Így kereshetjük meg a szilveszteri buli árát?

  • ivan

Michael van Gerwen vasárnap este újabb tornagyőzelmet zsebelt be, a világelső ezúttal a World Series of Darts trófeáját hódította el. A 2016-os év abszolút a hollandról szól, a vasárnapi volt a 23. győzelme az évben.

pdc.tv

Néhány nappal azután, hogy megnyerte az Európa-bajnokságot, Michael van Gerwen hétvégén újabb tornagyőzelmet aratott, ezúttal Glasgow-ban a World Series of Darts-ot húzta be, a két diadallal pedig 130 ezer fontot vághatott zsebre. 

A tar holland megállíthatatlan volt ezen a hétvégén is, a negyeddöntőben Simon Whitlockot 10-0-ra, az elődöntőben Dave Chisnall-t 11-3-ra verte, hogy a döntőben egy egészen kiváló napot kifogó Peter Wrightot múljon felül 11-9-re. "Egy újabb nagyszerű győzelem volt ez a számomra. Keményen meg kellett dolgoznom érte, Peter nagyszerűen játszott, nagyon elégedett vagyok, hogy megnyertem ezt a finálét" - fogalmazott MvG. Az extrém külsejéről is ismertté vált skót klasszis remek tornát tudhat magáénak, ugyanakkor már ez volt a 7. (!) tv-s döntője, amit elveszített Michael van Gerwen ellen.MVG győzelme egyébként szállította várakozásainkat, hiszen a tornát megelőzően 1.75-ös oddson ajánlottuk figyelmetekbe!

A jelek szerint egyre kevesebb rizikót vállalunk azzal, hogy a tornákat megelőzően a hollandra végső győzelmére fogadunk, hiszen a 2016-os évben a vasárnapi volt MVG 23. (!) győzelme. Ilyen mértékű dominanciára még nem volt példa a dartssport történetében, annak idején a karrierje csúcsán lévő Phil Taylornak sem sikerült ennyire uralnia a mezőnyt.

MVG vasárnapi átlagai
Szakasz Ellenfél MVG
1/8 Whitlock (92,93) 109,71
1/4 Chisnall (94,68) 108,69
1/2 Wright (99,63) 101,18

Ha a 27 éves holland jó napot fog ki, gyakorlatilag nincs ellenszer a játékára, Taylornak az elmúlt hónapokban ugyan sikerült háromszor is legyőznie van Gerwent, de még a rutinos angolnak is több a negatív élménye fiatal riválisával szemben.

A 2016-os naptári évben még két nagyobb versenyre kerül sor a világbajnokságig: jövő héten a Grand Slam of Dartsot rendezik Wolverhamptonban, majd november végén a Players Championship Finals következik. Nem kérdés, hogy MVG mind a két viadalon favoritnak számít.

A holland kapcsán a legnagyobb kérdés inkább a december-januári világbajnokság lesz. Bár a világranglistát már évek óta vezeti, vb-címet idáig egyetlen egyet tudott begyűjteni, 2014-es sikere óta nem róla szóltak a vb-k. Mivel a legjelentősebb bajnoki címről beszélünk, ezért MVG-t is frusztrálhatja mindez, ezért nagy kérdés, hogy mennyire tudja majd kezelni a rá nehezedő nyomást. 

Mindenesetre a bukiknál természetesen ő az első számú favorit, ráadásul messze kimagaslóan, hiszen a címvédő Gary Anderson végső sikere többszörösét érné a holland győzelmének.

Van Gerwen 2016-os formáját elnézve nem tűnik rossz befektetésnek az 1.90-es szorzó, a karácsonyi és szilveszteri kiadásokat enyhítendő, érdemes lehet vele próbálkozni.

 

KI NYERI A PDC VB-T 2017-BEN?    
M. van Gerwen 1.90
G. Anderson 6.50
P. Taylor 6.75
A. Lewis 19.50