Angol foci

Ezért lehet bajnok a Liverpool és a Chelsea

Hétvégén átrendeződött az angol Premier League tabellájának teteje, a Liverpool és a Chelsea is bejelentkezett a bajnoki címre.

Bár az őszi idény idáig többnyire a remeklő Manchester City-ről és a bukdácsoló Manchester Unitedről szólt, a surranópályán előretörő Liverpool és a Chelsea egyre több figyelmet követel magának. Miután a hétvégén a Manchester City és az Arsenal is csak döntetlent játszott, az egyaránt gólparádét rendező Liverpool és a Chelsea átvette a vezetést a tabellán.  A Vörösök 6-1-re ütötték ki a Watfordot, míg a Kékek 5-0-ra páholták el az Evertont, a szurkolók pedig a gálaműsor mellett újabb előrelépést is ünnepelhettek.

Jelen állás szerint a Liverpool 26 pontjával áll az élen, mögötte pedig már a Chelsea következik, amely az utolsó öt bajnokiját egyaránt megnyerte. Bár a PL élmezőnye továbbra is nagyon sűrű, a fenti két csapat szereplése óvva intheti a riválisokat, különösen a Manchester City-t, amely továbbra is a fogadóirodák legnagyobb favoritja. De vajon jó választás lenne a City-re pakolni? Nem biztos. 

 

Nincsen kettős terhelés 

A Liverpool és a Chelsea ugyanis hatalmas versenyfórban van a többiekkel, mivel egyik gárda sem érdekelt a nemzetközi porondon. Miután a tavalyi szezonban előbbi a 8., utóbbi a 10. helyet csípte meg, így ebben az idényben a bajnokság abszolút prioritást élvezhet. Hogy ez mennyire jelent komoly előnyt, azt majd igazából tavasszal realizálhatjuk, amikor elérkezünk mondjuk a BL egyenes kieséses szakaszához. 

Szezon előtt hasonló okok miatt a Manchester Unitedet is bajnokaspiránsnak gondoltuk, ám egyelőre José Mourinho csapatának szekere igencsak döcög, de az is tény, hogy rengeteg idő van még hátra a bajnokságból, így ha a Vörös Ördögök összekapják magukat, ott lehetnek a végelszámolásnál. A MU-ra kínált 21-szeres odds tehát ebből a szempontból igencsak túlzónak tűnik. 

Ha már a szorzóknál járunk, a Liverpoolra a szezon előtt 9.50-szeres oddson lehetett fogadni, most, hogy vezeti a tabellát, ez a szám csak 3.55. A Chelsea-nél ugyanez a szám 6.75 volt, most kereken 4-szeres kasszát fizetne a Conte-gárda aranya. Bár az Arsenal (7.00>7.25) és a Tottenham (9.75>20.00) is igen meggyőzően teljesít idáig, mindkét londoni gárda esélyei csökkentek a bukiknál.

PREMIER LIGA 2016/17    
Manchester City 3.10
Liverpool 3.55
Chelsea 4.00
Arsenal 7.25
Tottenham 20.00
Manchester United 21.00

Mivel a Liverpool, a Chelsea és a Manchester United is bőven minőség kerettel és minden hájjal megkent, magasan kvalifikált edzőkkel rendelkezik, ezért simán van rá esély, hogy ebből a hármasból kerüljön ki a Premier League 2016/17-es idényének bajnoka. 

209498