Párizs Masters

Tornagyőzelemmel koronázhatja meg világelsőségét Murray

  • Cesc18

Vasárnap Andy Murray és John Isner feszül egymásnak a Berdycben, avagy új bajnokot avatnak Párizsban.

Egy boldog finálé előtt állunk, hiszen Andy Murray úgy léphet pályára, hogy végre megszerezte az oly régóta áhított világelsőséget, míg John Isner ezzel a nagy meneteléssel biztosan a top 20-ban fejezi be ezt a szezont is. Egyiküknek sem sikerült még Párizsban győznie, sőt a hórihorgas amerikainak egyetlen Masters-tornán sem. Ilyen rangos versenyen 2013-ban Cincinnatiben járt legutóbb döntőben. Az elmúlt hat évben mindig nyert legalább egy tornát, idén viszont még nem emelhetett trófeát a magasba, nagy bravúr lenne, ha ezt éppen a Bercyben tehetné meg. Már csak azért is, mert a brit klasszis 18 mérkőzés óta nem talált legyőzőre. 

Ki nyeri a döntőt?
John Isner Andy Murray
TippmixPro @ 4.85 TippmixPro @ 1.10

Felszabadult teniszt várhatunk, nyilván egy Masters-cím a tét, de ez maximum Isner játékára lehet hatással, bár már ő is annyi nagy csatát megélt, hogy meglepő lenne, ha megremegne az ütő a kezében. Az már más kérdés, hogy borzasztó match up számára Murray, aki a világ egyik legjobb fogadója. Ellene is működnek ugyan a bomba nagy adogatások, de végig nyomás alatt kell szerválnia. Múlt héten Bécsben a negyeddöntőben találkoztak, és akkor játszi könnyedséggel nyert a skót, igaz, az amerikai nem teljesen egészségesen vívta meg azt a csatát. Nem az ennyire egyértelmű meccsek jellemzik a rivalizálásukat, viszont a 8-0-ás Murray-vezetés egyértelművé teszi, hogy ki a döntő toronymagas favoritja. 

Isnernek, akkor van a legjobb sansza, ha a brit egy kicsit kienged. Ne feledjük, hetek óta csúcsformában, százszázalékos koncentrációval játszott, és mindezt a világelsőségért. Láthattuk Marin Cilic esetében is, hogy hiába állt a mérkőzés előtt 6-0-ra az amerikai ellen, ha nincs ott maximálisan fejben, akkor mit sem ér ez a lélektani előny. Persze Murray vérprofi, és valószínűleg akkor lenne a legelégedettebb, ha a tornagyőzelmet is besöpörné, ami nem mellesleg zsinórban a negyedik lenne. Sokféle forgatókönyv elképzelhető, éppen ezért fogadás szempontjából ez egy elég nehéz meccs. Talán a 22.5 over lejöhet, de nagy összegben erre sem mernénk tenni. 

Isner és Murray legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2016 Bécs Kemény Murray 6:1, 6:3
2016 Roland Garros Salak Murray 7:6, 6:4, 6:3
2015 Sanghaj Masters Kemény Murray 6:7, 6:4, 6:4
2015 Davis Kupa - Murray 7:6, 6:3, 7:6
2014 Cincinnati Kemény Murray 6:7, 6:4, 7:6