Topligák

Hengerelt a Liverpool, simán nyert a United és a Real - videó

A Liverpool kihasználta a City és az Arsenal botlását és 2014 után újra vezeti a Premier League-t.

A Vörösök gálát rendeztek az Anfielden /fcliverpool

Anglia

Angliában a vasárnap délutáni műsor egy igazi rangadóval, az Arsenal-Tottenham találkozóval indult. Bár a formák alapján egyértelműen az Ágyúsoknak állt a zászló, a Spurs elcsípett egy pontot az Emiratesben, így továbbra is veretlen a bajnokságban. A forduló nyertese a Liverpool volt, amely 6-1-es győzelmet aratott a Watford ellen. Mivel az élen álló csapatok közül a Manchester City és az Arsenal sem tudott nyerni, Jürgen Klopp alakulata átvette a vezetést a tabellán. A Liverpool legutóbb 2014-ben vezette a Premier League-et.

Négy fordulót követően ismét győzelmet ünnepelhetett a Manchester United. José Mourinho együttese már az első félóra végén háromgólos fórban volt a Swansea otthonában, az előny pedig kitartott a lefújásig. A Vörös Ördögök ászai nagy meccset játszottak, Ibrahimovic duplázni tudott, Pogba bombagólt szerzett, míg Wayne Rooney két gólpasszt is adott.

2016-11-06;47

Olaszország

Olaszországban meglepetések nélkül zajlottak a vasárnapi délutáni meccsek. A Juventus Mandzukic és Pjanic góljaival 2-1-re verte idegenben a Chievót, míg a Milan hasonló arányban nyert a Sallai Rolanddal felálló Palermo ellen. A piros-feketék így felléptek a második helyre, igaz Roma az esti mérkőzésen visszaszerezheti az ezüstérmes pozíciót. 

2016-11-06;55

Németország

A német Bundesligában tovább tart a Lipcse menetelése, a Gulácsi Péterrel felálló újonc ezen a hétvégén a Mainzot fektette két vállra. Mivel a Bayern München szombaton csak 1-1-es döntetlent játszott a Hoffenheimmel, a Lipcse pontszámban beérte a címvédőt és csak rosszabb gólkülönbségének "köszönhetően" szorul a második helyre a tabellán.

2016-11-06;54

Spanyolország

A Real Madrid a duplázni tudó Gareth Bale vezérletével 3-0-ra verte az újon Leganest a Bernabéu-ban. A királyiak harmadik gólját Alvaro Morata szerezte, Cristiano Ronaldónak ezúttal sem jött össze a gólszerzés.  Győzelmével a Real Madrid komoly nyomást helyezett a Barcelonára, amely vasárnap este a Sevilla ellen vív majd szorosnak ígérkező rangadót. Bár Andalúziában bajnokit utoljára 2014-ben tudott nyerni a katalán sztárcsapat, a fogadók szerint Messiék begyűjtik a három pontot.

2016-11-06;87