Darts

Taylor visszavághat a sógorok klasszisának

Az Európa-bajnokság után a World Series nagydöntőjében is megmérkőzik egymással az angol legenda és az osztrák sztár.

Délután lezajlott a nyolc első körös találkozó, a nyolc továbbjutó pedig este ismét színpadra lép, méghozzá a nyolc kiemelt játékos ellen. Tavaly a torna ezen fázisában csak egy mérkőzésen borult a papírforma, most viszont olyan rangos párosítások jöttek össze, hogy meglepő lenne, ha csak egy kiemelt búcsúzna a legjobb 16 között.

A legnagyobb érdeklődéssel várt találkozó Phil Taylor és Mensur Suljovic csatája, akik múlt héten egy piszok jó kis meccset játszott az Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Nagy meglepetésre akkor a sógorok kiválóságának sikerült nyernie, ráadásul nem kis különbséggel, 10-3-ra. Statisztika alapján nem volt ekkora különbség köztük, hiszen 104.36-os körátlagot hozott a stoke-i legenda, és kiszállózásban sem volt rossz. Gyorsan összejött a visszavágójuk, még frissen élhet az emlék bennünk. Suljovic 6-0-ra mészárolta le délután Robert Thorntont, szóval nagyon úgy tűnik, hogy Glasgowba is sikerült átmentenie a jó formáját. Ezzel a játékkal megvan az esélye rá, hogy ismét legyőzze Taylort, ami ilyen rövid időn belül, back-to-back major tornán óriási bravúr lenne. Ez lesz az esti program ötödik meccse, lehet csak fél 11 vagy még később lépnek színpadra, ami szintén nem az "öregnek" kedvezne. Ettől függetlenül természetesen "The Power" a mérkőzés favoritja, de az 1.30-as oddsal megleptek minket a bukmékerek, legalább 1.50-et vártunk.

Dave Chisnallra, James Wade-re és Raymond van Barneveldre is nehéz mérkőzés vár, sőt, Adrian Lewis sem lehet nyugodt. Chisnall azzal a Kim Huybrects-cel néz majd farkasszemet, aki 100.80-as átlaggal vette az első körös akadályt. Chizzy játéka a múlt héten elég nagy csalódás volt, a kiszállókkal nem ápolt túl jó barátságot. Ha ezen nem tud javítani, akkor a belga Hurrikánba is beletörhet a bicskája. Nem egy leányálom ilyen kemény ellenfél ellen kezdeni, 2.25-ért látunk értéket Huybrechts győzelmében, még ha az utóbbi időben neki is voltak gyengébb meccsei. Wade a holland Benito van de Pas-val találkozik, ahol nyugodt szívvel szintén nem tennénk a kiemelt angolra. Tavaly a Players Championship nagydöntőjében futottak össze, és akkor Big Ben megtudta lepni a Gépet. Barney ellenfele Simon Whitlock lesz, míg Lewis a spanyol Cristo Reyesszel méri össze tudását. A rutinos holland és a kétszeres világbajnok angol is kakukktojás a tornán. Múlt héten az Eb-n egyikük sem játszott, szóval nem lehet tudni milyen formát mutatnak.

A világelső Michael van Gerwen a rögbis múlttal rendelkező Gervyn Price-szal meccsel, míg a hazai közönség támogatását élvező Gary Anderson ellenfele Joe Cullen lesz. Price-t és Cullent sem lehet félvállról venni, de nem tőlük várjuk a meglepetést. Az utolsó mérkőzésen a másik skót klasszis, Peter Wright lép színpadra, méghozzá Daryl Gurney ellen, ami szintén izgalmas csatának ígérkezik. 

Az első körös mérkőzések statisztikája:

World Series of Darts, második kör - a   szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Odds Odds
20:00 Adrian Lewis-Cristo Reyes 1.22 3.40
20:30 James Wade-Benito van de Pas 1.45 2.40
21:00 Dave Chisnall-Kim Huybrechts 1.50 2.25
21:30 Raymond van Barneveld-Simon Whitlock 1.65 2.00
22:00 Phil Taylor-Mensur Suljovic 1.30 3.05
22:30 Gary Anderson-Joe Cullen 1.22 3.50
23:00 Michael van Gerwen-Gervyn Price - -
23:30 Peter Wright-Daryl Gurney - -