Tipp

Ausztráliába kalandozunk a profitért

  • Cesc18

Két aussie játékos, Jordan Thompson és James Duchworth elődöntőjéből húznánk hasznot.

Jordan Thompson-James Duchworth
Hatharom-tipp: Thompson nyer
TippmixPro @ 1.65
Eddig éri meg: 1.58
Tipperősség: 4/10

A héten az ausztrál fővárosban, Canberrában a szezon második Challenger-versenyét rendezik. Szombat hajnalban az elődöntőkre kerül sor, a kilátogató nézők pedig két aussie házirangadót láthatnak. A rangosabbnak a felső ági ígérkezik, melyben Jordan Thompson és James Duchworth személyében az első és az ötödik kiemelt méri össze a tudását. Őket már jól ismerhetjük, hiszen ATP-tornákon is többször feltűntek. 

Thompson lehet az elégedettebb az idei szezonban, hiszen a 154. helyről kezdett, most viszont már a top 100-ban, a 85. helyen rangsorolják. Mind a négy Grand Slam-tornán főtáblás volt, a Roland Garroson meccset is sikerült nyernie, de ettől függetlenül inkább a Challenger-versenyekre fókuszált. Négy tornán bizonyult a legjobbnak, ebből kettőt az elmúlt három hétben nyert meg. 13 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, olyanokat vert meg, mint Szergij Sztahovszkij, Go Soeda vagy éppen Grega Zemlja, akik ezen a szinten azért jó játékosoknak számítanak. Itt Canberrában is jó úton halad az újabb tornagyőzelem felé, eddig három honfitársát győzte le, most pedig következhet a negyedik.

Duchworth ugyan nem könnyű falat, de a felsorolt nevekből láthatjuk, hogy Thompsonnak nem okoz gondot a jobb teniszezők legyőzése sem. Az idősebb honfitársának ráadásul nem annyira jött be a váltás, hiába sikerült itt-ott ATP-tornán főtáblára jutnia, kevés meccset nyert. Jelenleg csak a 162., ami visszaesés a januári 120. helyéhez képest. 

Thompson az egész torna alatt jól adogatott, volt olyan meccse, amikor 21-ből 21 pontot nyert meg az első szervája után. Tele önbizalommal játszhat, és nem mellesleg az elmúlt két összecsapásukat megnyerte.