Jégkorong

Visszavágásra készül hokiválogatottunk

A Hokihét keretén belül csütörtökön Lengyelországgal mérkőzik meg a magyar jégkorong-válogatott a Tüskecsarnokban.

A magyar csapat gólöröme még keddről. - Fotó: Mudra László - MJSZ

A mieink kedden még az Európában játszó kanadaiakból álló csapattal mérkőztek, s abszolút nem vallottak szégyent, hiszen 27 másodpercig még vezettek is a világ első számú hokinemzete ellen. A végére természetesen kijött a felek közti tudásbeli különbség, s a tengerentúliak 5-1-re tudtak diadalmaskodni a Tüskecsarnokban.

A háromesélyes fogadás szorzói -  
Magyarország Döntetlen Lengyelország
TippmixPro@1.65 TippmixPro@4.20 TippmixPro@3.45

Csütörtökön viszont már egy hozható meccsen lépnek jégre Rajna Miklósék, hiszen a magyarokkal közel azonos szintet képviselő lengyelekkel mérkőznek meg. A mieinket ezúttal nem Rich Chernomaz irányítja majd, hiszen szövetségi kapitányunk a világbajnokságra készülő U20-as válogatottal dolgozik, segítői meccselnek majd a csütörtöki és a szombati, dánok ellen megvívandó mérkőzésen.

Mesterünk a napokban elmondta, hogy a héten rendezendő találkozókon nem elsősorban az eredmény a fontos, hanem az, hogy ki milyen teljesítményt tud nyújtani a jégen. Vagyis, hogy kitől mi várható, lehet-e rá számítani a vb-csapatban, aminek köszönhetően sok játékost tesztelt a magyar stáb a Hokihéten.

A magyar válogatott kerete Lengyelország ellen
Kapusok: Hetényi Zoltán (Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Bálizs Bence (MAC Budapest)
Védők: Orbán Attila (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Sagert Kalvin (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Vokla Roland (MAC Budapest), Pozsgai Tamás (MAC Budapest), Mestyán István (MAC Budapest), Kovács Bronson Zoltán (MAC Budapest), Kiss Dániel (UTE), Wehrs Kevin (Villach)
Csatárok: Csányi Karol (UTE), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Kovács Csaba (MAC Budapest), Könczei Áron (MAC Budapest), Nagy Gergő (MAC Budapest), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Terbócs István (MAC Budapest), Hári János (Leksand), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sárpátki Tamás (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Vas János (Fehérvár AV19), Bodó Christopher (Fehérvár AV19), Orbán Brance (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19)

A felek legutóbb februárban találkoztak olimpiai selejtezőn, szintén Budapesten, s akkor sem a rendes játékidő, sem a hosszabbítás nem hozott gólt, míg a büntetőket a lengyelek lőtték jobban, s jutottak tovább a következő selejtezőcsoportba. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a lengyeleknél is voltak változások, és a magyarokhoz hasonlóan tesztelésre használják a három mérkőzésüket a Tüskecsarnokban.

Mindezek után a bukmékerek szerint visszavág válogatottunk az éveleji vereségért, hiszen a bukiknál a magyar csapat a mérkőzés esélyese csütörtökön, a     háromesélyben 1.60-szoros pénzt kínál Vas Jánoksékra. A fogadóiroda a hendikep határt 1,5-nél állapította meg, míg a gólok számát illetően 4,5-nél húzta meg a vonalat.

Ázsiai hendikepes és a gólok számára történő fogadás szorzói -  
Magyarország -1,5 Lengyelország +1,5 Gólok száma 4,5 alatt Gólok száma 4,5 felett
TippmixPro@2.20 TippmixPro@1.50 TippmixPro@2.05 TippmixPro@1.60