Manchester United

Pogba szenvedése természetes reakció - Bryan Robson

A United legendája szerint túl nagy teher került a francia játékosra, aki így sem játszik rosszul.

Kritikák tucatjai találják meg hétről hétre Paul Pogbát, aki egyelőre szenved a Manchester United mezében. Minden idők legdrágább igazolása nem váltotta be a hozzá fűzött hatalmas reményeket, ám Bryan Robson szerint csupán időre van szüksége.

Még nem késő beszállni a játékba. Legyél te Magyarország Tippkirálya!

"Alighanem hatalmas nyomás nehezedik rá az ára miatt. Nagyon sok olyan játékost láttam, akinek hónapokra volt szüksége, mire lenyugodott és képes volt a saját játékát játszani.

Mindannyian tudjuk, hogy Paul rendkívül tehetséges és már most sem játszik rosszul. De egyelőre csak okés a teljesítménye, ennél többet várhatunk tőle. Igazán tehetséges és hiszem, hogy amint a Manchester United elindul felfelé, az ő teljesítménye is kiemelkedik majd."

Ha valaki, hát Robson tudja, hogy miről beszél, hiszen valaha ő is volt a világ legdrágább játékosa, ráadásul ezt a címet hat évig, 1981 és 1987 között birtokolta. Birminghamből Manchesterbe szerződése után neki is akadtak gondjai az akklimatizálódással.

Bryan Robson Manchesterbe igazol (1981)

"Visszatekintve azokra az időkre, amikor 1.5 millió fonttal én lettem a legdrágább játékos, elmondhatom, hogy van az úgy, hogy az ember túl keményen próbálkozik, túlságosan akar valamit. Paulnak le kell higgadnia, visszatérnie az alapokhoz és nem azzal foglalkoznia, hogy mennyit is fizettek érte. Megvannak a képességei, hogy Manchesterben is a legjobb legyen.

Emlékszem, az első évem nekem is gyengén sikerült, aztán elmentem a világbajnokságra és feltöltődtem, visszakaptam az önbizalmam. Úgy folytattam a labdarúgást, mintha a West Bromnál lennék, csak arra figyeltem, hogy élvezzem a játékot" - anekdotázott Robson.

[2365380] 2016-11-03 19:00:00 Fenerbahce - Manchester Unitedx;