Bajnokok Ligája

Furcsa statisztika segítheti továbbjutáshoz a Dortmundot

A Borussia Dortmund a Sporting elleni meccsen bebiztosíthatja továbbjutását a csoportból.

Két héttel ezelőtt a német sztárcsapat 2-1-re nyerni tudott Lisszabonban, így komoly lépést tett a továbbjutás felé. Thomas Tuchel együttese szerdán azonban pontot tehet a dolog végére, hiszen amennyiben begyűjti a három pontot, úgy matematikailag is bebiztosítja a továbbjutást, és csupán az marad nyitott kérdésnek, hogy első vagy második helyen teszi meg mindezt. 

1X2    
Dortmund Döntetlen Sporting
TippmixPro@1.38 TippmixPro@4.70 TippmixPro@7.00

A bukmékerek szerint a Dortmund nem hibázik majd szerdán, hiszen mindössze 1.38-as szorzóval fogadható a hazai kimenetel, szemben a vendégekre kínált 7-es oddsal. A fekete-sárgáknak hazai pályán áll is a zászló, hiszen a Signal Iduna Parkban kevés csapatnak terem babér. 

A Sporting ráadásul igen pocsék idegenbeli mutatókkal bír: a lisszaboniak utoljára 2008-ban a nyertek vendégként meccset a Bajnokok Ligájában!

 

[2363761] 2016-11-02 20:45:00 Borussia Dortmund - Sporting CPx

Ami a hiányzókat illeti, a dortmundi oldalon "természetesen" most is lesznek kimaradók szép számmal, közülük Kagawa, Reus és Schmelzer hiánya lehet igazán fájó. A vendégeknél Jefferson sérülése érintheti érzékenyen Jorge Jesús vezetőedzőt. 

Fogadási szempontból nem egyszerű a mérkőzés, hiszen a Dortmundot alaposan beárazták és az erőviszonyok is hazai sikert súgnak. Ugyanakkor a Sporting számára is létkérdés a győzelem, muszáj lesz gólra törő játékot mutatnia. A formák alapján nem igazán lehet különbséget tenni, egyik fél sem sziporkázott az elmúlt hetekben, de az is lehet, hogy csak erre a meccsre tartogatták a topformát. Összességében a hazai pálya és az erősebb keret miatt a Dortmundra szavazunk. 

Dortmund - Sporting
hatharom.com-tipp: Hazai és 1,5 gólnál több
TippmixPro@1.55
[2363761] 2016-11-02 20:45:00 Borussia Dortmund - Sporting CPx;