Bajnokok Ligája

Van egy jó tippünk a City-Barcára!?

Kedden este a Bajnokok Ligája csoportkörében újra összecsap egymással a Manchester City és a Barcelona. Szűk két héttel ezelőtt Messiék feltörölték a padlót az angolokkal, vajon meg tudják ismételni az akkori teljesítményüket?

Az egyik oldalon Claudio Bravo, a másik oldalon Gerard Piqué, Andrés Iniesta és Jordi Alba hiányzik majd az alapemberek közül a kedd esti rangadón, ahol a Barcelona egy győzelemmel gyakorlatilag bebiztosíthatja csoportelsőségét. A katalánok mind a három meccsüket megnyerték idáig a csoportban, a City-t pedig két héttel ezelőtt 4-0-ra ütötték ki a Nou Campban.
Az angoloknak egyelőre csak egy győzelmük van, ezért így inkább rajtuk van a nyomás, amennyiben pedig kedden sem tudnak pontot szerezni a Barcelona ellen, akkor a továbbjutás egy mönchengladbachi idegenbeli ki-ki meccsen dőlhet el. Nem túl hízelgő forgatókönyv.

A hétvégén mindkét sztárcsapat győzelemmel hangolt a BL-re, a City a WBA-t tömte ki idegenben 4-0-ra, míg a Barca egy nyögvenyelős győzelmet aratott odahaza a Granada ellen.

1X2    
Manchester City Döntetlen Barcelona
TippmixPro@2.70 TippmixPro@3.30 TippmixPro@2.45

A Manchester City a barcelonai találkozón nem volt egy súlycsoportban a katalánokkal, abból a találkozóból kiindulva a keddi meccsnek is a vendégek az esélyesei. Ugyanakkor Piqué, Alba és Iniesta hiánya érzékenyen érintheti a Barcelonát, még akkor is, ha Luis Enriquének bőven van választásai lehetősége a pótlásukat illetően. A Granada elleni meccsen a nagy hármas sem remekelt, de az is lehet, hogy csak mára tartogatták a gólokat. A City-nél Guardiola a kezdőbe ígérte Agüerót, ugyanakkor Kompany maradhat a padon, és kérdéses a játéka Pablo Zabaletának is.

[2363701] 2016-11-01 20:45:00 Manchester City - Barcelonax

A bukmékerek szorzói alapján ez teljesen háromesélyes mérkőzés lesz. A Barcelona viszont utolsó öt egymás elleni meccsét megnyerte a City ellen, ráadásul az utolsó három meccsen már a félidőben is nála volt az előny, vagyis nem igazán voltak szorosak ezek a találkozók.

[2363701] 2016-11-01 20:45:00 Manchester City - Barcelonax;5

A City számára lényegesen komolyabb tétje van ennek a mérkőzésnek, hiszen egy vereséggel akár a továbbjutása is veszélybe kerülhet, míg a Barcelona tulajdonképpen nyomás nélkül léphet pályára az Etihadban. A katalánok védelme ezúttal sebezhetőbb lehet, viszont Guardiola alighanem megpróbálta felkészíteni az övéit is Messiék rohamai ellen is. Összességében egy döntetlen-szagú meccset szimatolunk, hiszen az egy pont mindkét fél számára elfogadható lehet, éppen ezért óvatos játékra, nem pedig eszement rohanásra számítunk.

Manchester City - Barcelona
hatharom.com-tipp: 1. félidő góljai 1,5 alatt
TippmixPro@1.60
[2363701] 2016-11-01 20:45:00 Manchester City - Barcelonax;