Jégkorong

Kanadával meccsel jégkorong-válogatottunk!

A Hokihét keretén belül az Európában játszó kanadaiakból álló csapattal mérkőzik meg kedden a magyar jégkorong-válogatott a budapesti Tüskecsarnokban.

Kedden Kanadával játszik a magyar jégkorong-válogatott.

Kedden kezdődik a vasárnapig tartó Hokihét a budapesti Tüskecsarnokban, Rich Chernomaz csapata először az Európában játszó kanadaiakból álló csapattal játszik. Csütörtöktől viszont felkészülési tornát vívnak Sofron Istvánék, amelyen az osztrákok, az olaszok, a koreaiak, a lengyelek és a dánok vesznek részt rajtunk kívül.

A hétfői sajtótájékoztatón szövetségi kapitányunk kiemelte, hogy a héten lejátszandó négy találkozó remekül szolgálja felkészülésünket a jövő áprilisi I/A világbajnokságra, továbbá nagy megtiszteltetés, hogy Kanadával játszhatunk kedden.

"Mindkét csapat sok helyről gyűjtötte össze a játékosokat, ezért is lesz nehéz, mert kevés edzés után már kedden mérkőzés vár ránk. Mindent megteszünk, hogy megnehezítsük Kanada dolgát. Keményen fogunk játszani és küzdeni egy komoly válogatott ellen. A keretet úgy állítottuk össze, hogy sok játékosunk legyen, akik a vb-n is játszottak, de behívok olyan hokisokat is, akik az utolsó keretszűkítésnél estek ki a májusi vb előtt" - mondta Chernomaz, aki éppen a honfitársai ellen vezeti majd kedden a magyar válogatottat.

A magyar válogatott bő játékoskerete a Hokihétre:
Kapusok: Arany Gergely, Bálizs Bence, Hetényi Zoltán, Rajna Miklós.
Hátvédek: Gőz Balázs, Kiss Dániel, Kovács Bronson Zoltán, Mestyán István, Orbán Attila, Pozsgai Tamás, Sagert Kalvin, Szabó Dániel, Szirányi Bence, Varga Arnold, Vokla Roland, Wehrs Kevin.
Csatárok: Benk András, Bodo Christopher, Csányi Karol, Cseter Justin, Hári János, Kocsis Ferenc, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Könczei Áron, Magosi Bálint, Miskolczi Márk, Nagy Gergő, Nagy Krisztián, Orban Brance, Sarauer Andrew, Sárpátki Tamás, Sofron István, Terbócs István, Vas János, Vincze Péter.

Sean Burke, a kanadai válogatott igazgatója elmondta, mivel az NHL küzdelmei javában tartanak, ezért ilyenkor az Európában játszókra, különösen az orosz profiligában, a KHL-ben érdekeltekre számítanak. A keddi felkészülési találkozó pedig egyértelműen a magyar és a kanadai szövetség közötti remek kapcsolatnak köszönhető.

"Először vagyok Budapesten, és lenyűgöző a város és a vendégszeretet, amivel találkozunk. Jó lehetőség lesz ez nekünk, hogy felkészüljünk az előttünk álló feladatokra. A legjobbakat szedtük össze, akik Európában játszanak, nagyon motivált csapatunk van" - mondta Burke.

Ami a sportfogadás részét illeti a keddi mérkőzésnek, a fogadóirodákban egyértelműek az esélyek, a     háromesélyben mindössze 1.10-szeres szorzót kínál a tengerentúliakra, míg a magyarokra közel tízszeres (!) oddson lehet fogadni.