Párizs Masters

Háromból három francia búcsúzik a nyitónapon?

  • Cesc18

Több, mint négyszeres pénzt nyerhetünk, ha a három hazai játékos ellen fogadunk a Párizs Masters hétfői játéknapján.

Hétfőn öt mérkőzéssel kezdetét veszi a szezon utolsó Masters-viadala, melynek hagyományosan Párizs ad otthont. Tizenegy hazai játékost találunk a 64-es főtáblán, közülük öten pályára lépnek a nyitónapon. Egy francia továbbjutót biztosan ünnepelhet majd a gall publikum, ugyanis a 12. kiemelt Richard Gasquet és szabadkártyás Julien Benneteau egymás ellen játszanak. De mi lesz a többiek sorsa? A szintén szabadkártyás Paul-Henri Mathieu a ciprusi Markosz Bagdatisszal csap össze, Benoit Paire ellenfele Paolo Lorenzi lesz, míg a nap utolsó mérkőzésén a veterán Stephane Robert a spanyol Albert Ramos-Vinolasszel néz farkasszemet. 

Mathieu hatalmas szívvel szokott hazai pályán játszani, de most ez is kevés lehet, mert a játéka az utóbbi időben Bagdatisznál jóval gyengébb teniszezők ellen sem volt elég. Ennek ellenére a szervezőktől kapott szabadkártyát, hiszen egy olyan név, aki nagy közönséget vonz be. Egyébként nem is ígérkezik ez egy rossz meccsnek, a US Open óta a ciprusi sem tud valami sok győzelmet felmutatni, ráadásul azokat is csak döntő szettben nyerte meg. A szívvel nála sem szokott probléma lenni, így három játszmában várjuk a továbbjutását, amire 3.45-ös oddsot kínálnak a    -n, míg Bagdatisz sima győzelme 1.30-szoros pénzt fizet. 

Paire favoritként léphet pályára, de szerintünk pokolian megfog szenvedni a pályafutása legszebb időszakát élő Lorenzi ellen. Az olasz ott toporzékol a top 35 kapuján, ami azt jelenti, hogy ha még néhány helyet sikerül javítania, akkor jövőre az Australian Openen kiemelt lehet. Ez egy olyan plusz motiváció, ami meg is látszódik a játékán. Ugyan messze a salak a legjobb borítása, de nem elveszett a gyorsabb borításokon sem, erre a legjobb bizonyíték az utóbbi hetekben mutatott teljesítménye. Párizsban a kemény pályák közül is a lassabb fajtát használják, ami az ő óriási pörgetéseinek ideális terep. Pályafutásuk alatt két alkalommal találkoztak, és mindkétszer Lorenzi nyert, szóval ilyen szorzón bűn lenne kihagyni.

Benoit Paire-Paolo Lorenzi
Hatharom-tipp: Lorenzi jut tovább
TippmixPro @ 2.00

Ramos-Vinolas is ficánkolhat ezen a borításon, ő is elég komoly pörgetésekkel operál. Igaz, a párizsi múltja nem ezt mutatja, de ilyen jó formában talán soha nem érkezett a francia fővárosba. A 26. helyen áll a világranglistán, ami pályafutása legjobbja. 2012 után nyerhet ismét meccset ezen a tornán, bár valószínűleg meg kell majd érte szenvednie. Robert hazai pályán nagyon feltudja spannolni magát, most ráadásul még jó formában is van. Spanyol ellenfeléhez hasonlóan ő is élete legjobb világranglistás helyének (50.) örülhet, ami 36 évesen nem kis bravúr. Moszkvában és Bécsben is jól ment neki, még el is lehetne gondolkozni azon, hogy fogadjunk rá, de Ramos-Vinolas nem a legjobb match-up számára. Egy biztos, hogy küzdelmes meccs lesz.

A franciák mérkőzései hétfőn - a     szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Oddsok
13:40 Markosz Bagdatisz-Paul-Henri Mathieu 1.30 2.85
15:00 Benoit Paire-Paolo Lorenzi 1.65 2.00
19:30 Gilles Simon-Julien Benneteau 1.40 2.60
20:30 Albert Ramos-Vinolas-Stephane Robert 1.65 1.95
Ha Mathieu, Paire és Robert is kiesik, akkor 4.29-szeres pénzt nyerhetünk.