E-sport

Mi várható a vb-döntőben, papírforma siker vagy bombameglepetés? Íme szakértőnk véleménye!

  • Thanatos

Vasárnap hajnalban rendezik a világbajnokság döntőjét, szakértőnk pedig alaposan körüljárta az esélyeket.

Melyik csapat nyeri a világbajnokságot?
SKTelecom T1: 1.20 Samsung Galaxy: 4.50

Szombatról vasárnapra nem egy órával többet alszunk idén, hanem ennyivel maradhatunk tovább ébren, amíg élvezzük az idei év legnagyobb ütközetét! Igen, elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amelyet minden League of Legends e-sportoló, néző és rajongó várt: a 2016 World Championship döntőjéhez! Mind a két csapat hosszú utat járt be, mire eljutott ide. Ide, amely minden valamire való sportoló álma: amikor be lehet bizonyítani ország-világ előtt, hogy Ő a legjobb valamiben. Nézzük is át gyorsan, hogy mit tartogat számunkra az idei döntő!

SKTelecom T1 vs. Samsung Galaxy – Vasárnap 01:00

Hatalmas lehetőséget tart mind a két csapat a kezében, amelyet feltétlen ki szeretne használni. Az SSG, mint szervezet, már győzött világbajnokságon, így múltjuk hosszú időre nyúlik vissza, ráadásul sikerek is szépítik azt. Most újra lehetőségük van bizonyítani. Az SKT pedig két világbajnoki cím birtokosa, az évközi "kisvilágbajnokság" szintén náluk landolt, így tehát lassan egy teljes éve uralják a nemzetközi mezőnyt. Minden idők legsikeresebb e-sport szervezete pedig nem akar megállni, és ismételten a dobogó csúcsán akar végezni. De vajon sikerülhet-e a Samsung Galaxynak a hihetetlenül magabiztos SKTelecom T1 megállítása?

Ha szeretnéd élőben nézni a LoL-világbajnokság döntőjét, magyarul megteheted a Magyar LoL TV-n, illetve angolul a hivatalos oldalon!

Erre a kérdésre természetesen az a válasz, hogy igen. Ám nem véletlen, hogy a szorzók az SKT-nek dolgoznak, hiszen ők az esélyesebbek. Idén 9 mérkőzésből 8 az ő győzelmükkel végződött, amikor ez a két társaság összecsapott. Persze egy év alatt számos átalakítást él meg a játék is, tehát a körülmények is rengeteget változtak időközben. Az SSG hihetetlen sokat küzdött eddig is, játékuk összeszedett, ráadásul a nemrégiben bekövetkezett átalakítások kedveztek a csapatnak. Kétségtelen, hogy bejutottak a döntőbe, ám ez még koránt sem az útvége, az áhított cél elérése, hanem csak egy szegmense az odavezető kalandoknak. A Worlds alatt nem találkoztak másik koreai csapattal, szemben az SKT-vel, akik elverték a ROX Tigers-t az elődöntőben, nem kis küzdelem árán. A statisztikák azért is dolgoznak sok esetben az SSG-nek, mert simább győzelmeket tudtak megszerezni, ám kevésbé erősnek titulált csapatokkal szemben.

A szakértők egyhangúlag az SKT győzelmére fogadnának, a kérdés csupán az, hogy mennyi lehetőséget látnak az SSG-ben. Kétségtelen, hogy szoros mérkőzésekre számítunk, BO5 széria keretein belül ráadásul, tehát 3 győzelemre lesz szükség. Ez elhúzhatja az estét, de nagyon sokat kell a Samsung Galaxynak az asztalra tenni, hogy megszorongassák az SKT társaságát. A meglepetésre lehet apellálni, ám érdemes inkább jól megtippelni a végső eredményt. Rengeteg a "ha" és a "lehet", így a kockázatkerülőknek ajánlom a saját tippem, ám csak megjátszanám az SSG megtáltosodását: eddig is volt bőven meglepetés, a környezeti tényezők (egy kis frontérzékenység, rossz lábbal kelés, rossz táplálkozás stb.) még a győztes kilétét is befolyásolhatja!

Thanatos-tipp: SKT 3 – 1 SSG - Odds: @3.00

Egyéb finomságként azért megemlíteném még az érdekesebb mutatókat is:

A bajnokság legjobb játékosa

Ne foglalkozzunk a legesélyesebbekkel itt, hiszen az örök favorit legenda, Faker (@2.10), egyértelműen nagy várományosa ennek a címnek. Akiket úgy gondolom érdemes lehet megpróbálni, az Bengi (@10.00) és Crown (@12.00). Előző hihetetlen jó teljesítményt mutatott már nem egyszer, az SKT pedig akkor játszatja, ha győzni kell. Ügyes, kiemelkedő és magabiztos játékos. Ha a döntőben jó ritmust kap el, simán megkaphatja ezt a titulust. Az SSG győzelmet megkockáztatók pedig akkor már ne legyenek restek és Crown eddigi játékát is díjazzák bizalommal! Nem kevés szorzó van igazából bárkin, aki nem Faker... és nyakamat merném tenni rá, hogy hiába ő a legesélyesebb, idén más fogja kapni a címet.

További érdekességekért és Thanatos véleményéért látogassátok meg szakértőnk FB-oldalát!

Első célpontok elpusztítása

Hasonló a helyzet az elmúlt hetekhez: az esélyesebb csapat egyértelműen kevesebbet fizet, ám a szorzó nem tükrözi a valóságot. A Samsung Galaxy szeret első gyilkosságokat hozni (tornyokat már kevésbé), továbbá a sárkányok 77,1%-át kontrollálják az SKT 64,8%-hoz képest. Egy kis szerencsével kihasználhatjuk az ilyen apróságokat, ám továbbra is óvatosan ezek megjátszásával, hiszen a bankrobbantástól távol áll az esetleges jó tipp utáni nyereség.

Élő közvetítés

Ez megint kulcsfontosságú. Az SSG megtáltosodhat, elhozhat 1, de akár 2 mérkőzést is. Ha ezt jó ütemben teszik, megőrülnek majd a szorzók. Ha van lehetőség, kövessük élőben az összecsapást, nem csak a várható fenomenális show, magas minőségű magyar és angol közvetítés, hanem a fordulatokkal teli pillanatok előfordulásának esélye végett. Az SKT győzelmére tényleg NAGYON sok esély van, még akkor is, ha 2 – 0-ra vezet az SSG, így ezt is ki lehet használni. Arról nem is beszélve, hogy 4-5-6 ezer aranyelőny ellenére még az éppen hátrányban lévő csapat bőven fordíthat, ezeket pedig szerencsénkre nem mindig lövik be jó szorzókkal a fogadóirodák. Olyan esetről nem is beszélve, hogyha az SSG indul meg, ám a szorzója nem csökken érdemben, mert hogy biztosan az SKT-t hozzák ki győztesnek: ekkor igenis tessék bátran fogadni az SKT ellen, mert a Samsung Galaxy is egy koreai, rutinos és erős csapat. Ne hagyjuk, hogy megvakítsanak minket a statisztikák és a szakértői vélemények: ez egy döntő, mindenki győzni akar és a végletekig fog küzdeni.

Bármi is legyen a végeredmény, az odafigyelés, az élő fogadási lehetőség kihasználása és a szorzóknak való ellentmondás (favorit elleni fogadás) ezen az estén megtérülhet. Ezúton is sok szerencsét kívánok mindenkinek és jó szórakozást