Női kézilabda BL

Újabb csúcsmeccs vár Görbiczékre

Az orosz Rosztov Don elleni győztes meccs után újabb rangadó vár a Győri ETO-ra a BL-ben: a kisalföldiek a címvédő CSM Bukarest otthonába látogatnak.

Kevés ideje maradt a pihenésre és a regenerációra Ambros Martín csapatának. A győriek vasárnap délután érkezett haza hosszú utazás után Rosztovból, hétfőn egy edzés, kedden pedig már a Budaörs elleni bajnoki várt a lányokra. Nem meglepő, hogy egyes játékosait pihentette a szakvezető a magyar bajnokin. Készülni sem maradt sok idő a Bukarest elleni vendégjátékra, szerdán egy edzést tartott a csapat, csütörtökön pedig már útra is kelt Romániába a küldöttség.

„Egyetlen edzésünk volt felkészülni a Bukarest elleni meccsre. Számunkra egy nagy teszt lesz a Bukarest elleni mérkőzés, hiszen a Bajnokok Ligája címvédője ellen kell pénteken idegenben pályára lépnünk, ráadásul tavaly óta erősödtek, jól igazoltak. Nehéz meccsre számítok, főleg mivel kisebb sérülések miatt nem vagyunk teljesek. Jana Knedlikova nem egészséges, izomproblémái vannak, ezért nem tarthat velünk.” - mondta a gyorietokc.hu-nak Ambros Martín vezetőedző.

A Győr számára lenne miért visszavágnia a Bukarestnek, hiszen a tavalyi kiírás fináléjában büntetőkkel alulmaradt a CSM-mel szemben. A román bajnok azonban nem lett gyengébb az idei szezonra sem, ezt többek között alátámasztja az is, hogy hazai pályán 3 góllal legyőzte a BL favoritjának tartott Rosztovot. 

„Nehéz meccsre számítunk, tudjuk, hogy a Bukarest bizonyítani akar majd, hogy a múlt heti vereségüket feledtessék. Nem könnyű a mi helyzetünk sem, hiszen talán most a legsűrűbb a programunk, így nem sok idő volt készülni külön a Bukarest ellen. Ismerjük őket jól, nagy összecsapás lesz, de természetesen győzni utazunk Romániába” - nyilatkozta Görbicz Anita csapatkapitány.

A bukmékerek kissé ellentmondanak Görbicz szavainak, hiszen meglehetősen alacsonyra szabták a vendégek sikerének értékét, amit a piac még jobban lenyomott. Így jelenleg 1.50-es szorzót fizetnek a magyar bajnok sikerére, szemben a hazaiak közel háromszoros szorzójával. Az ETO 2/2-vel áll idáig a csoportban, így ha a bukaresti meccset is behúzza, gyakorlatilag megszerzi a csoportelsőséget is. A felkészülés rövidsége miatt ugyanakkor lehetnek kellemetlen pillanatai a győri lányoknak, ám ha jó napot fognak ki, összejöhet a harmadik siker.

1X2    
CSM Bukarest Döntetlen Győr
TippmixPro@2.90 TippmixPro@8.00 TippmixPro@1.50
C-csoport
1. Győri ETO  2 2 0 0 59:46 4
2. CSM Bukarest  2 1 0 1 45:45 2
3. Midtjylland  2 1 0 1 43:52 2
4. Rosztov  2 0 0 2 48:52 0