Tenisz

Románverésre fel, Marci!

  • Cesc18

Péntek este Fucsovics Márton a román Marius Copil ellen lép pályára a budapesti Challenger-torna negyeddöntőjében.

Pénteken a negyeddöntős küzdelmekre kerül sor Budapesten, a WHB Hungarian Open teniszversenyen. Kiváló párosítások jöttek össze, a legnagyobb figyelmet természetesen a hazai hős, Fucsovics Márton meccse kapja. A világranglista 156. helyén jegyzett magyar játékos csütörtökön nagy csatában, 4:6, 6:2, 6:1 arányban múlta felül az olasz Thomas Fabbianót. Nem volt egyszerű győzelem, de erre lehetett számítani a szívós itáliai ellen. 

Ki jut tovább?
Fucsovics Márton Marius Copil
TippmixPro @ 2.00 TippmixPro @ 1.65

A folytatás sem ígérkezik könnyűnek, a jó formában lévő Marius Copil lesz az ellenfele. A román játékos múlt héten az ATP 250-es antwerpeni tornán a selejtezőből a negyeddöntőig jutott, legyőzve Joao Sousát és Steve Darcist, illetve a top 20-as David Goffint is megszorongatta. A fővárosunkba is sikerült átmentenie a remek teniszét, egyelőre mindkét mérkőzését nagy magabiztossággal vette. 

Másabb ellenfél lesz, mint Fabbiano volt, Copil elég magas és jól adogat, illetve sokkal támadóbb szellemben teniszezik, mint az olasz tette. De nem lesz ismeretlen Marcinak, hiszen három éve már találkoztak egyszer, és akkor elég simán, 6:4, 6:4-re verte a románt. 2.70-et fizettek azon a meccsen Fucsovics győzelmére, most ennél jóval esélyesebbnek tartják, de még mindig ő az underdog. Elgondolkodtató ezen a szorzón, hiszen a játéka megvan hozzá, hogy ismét nyerjen és nem szabad elfelejteni a hazai közönség támogatását sem.