Tenisz

Még Djokovicsot is meg akarta venni a maffia

  • varin

Az izraeli Weintraub beszélt arról, milyen nehéz ellenállni a kísértésnek, amely hétről hétre megtámadja őket.

Hétről hétre derülnek ki turpisságok az ATP mezőnyében, több játékost is eltiltottak 2016-ban bundázás vagy egyéb tiltott tevékenység miatt. Most a világranglista 222. helyezettje, az izraeli Amir Weintraub beszélt arról, hogy folyamatosan meg lenne a lehetőségük engedni a jövedelmező csábításnak, de mégsem érné meg.

"Szerintem az első 1500-ban nincs olyan teniszező, akit ne kerestek volna meg legalább egyszer, hogy szándékosan bukja el a mérkőzését. Még a legnagyobbakat is, mint Novak Djokovics. Hétről hétre jönnek oda hozzánk emberek, hogy fizetnek azért, ha elveszítünk egy meccset. Különösen a keleti országokra jellemző, mint például Oroszország. De ha kitartóan elküldöd őket és csak ismételgeted hogy, nem és nem, akkor egy idő után rájönnek, hogy nem vagy megvásárolható. Ráadásul a mi szintünkön nem is éri meg. Amennyit szerezhetnénk egy meccs leadásával, azt elveszítjük a világranglista helyezésünk miatt" - mondta az izraeli játékos, aki néhány hónapja Budapesten is játszott a Davis Kupában.

Weintraub elárulta, hogy ő évente 40-50.000 dollárt költ csak az utazásra és a szállásra, amihez még hozzáadódnak az adók is. "Teniszjátékosnak lenni baromi jó dolog, de kizárólag ebből megélni nagyon nem könnyű" - zárta mondandóját a 30 éves játékos.