NB I

Kemény kirándulás vár a Fradira

  • ivan

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában a címvédő Ferencváros a Diósgyőr vendége lesz. A miskolciak búcsúztatják a stadiont, a szép számú hazai közönség előtt pedig nem is lehet más a céljuk, mint a győzelem.

Elek Ákosék visszavágnának a Fradinak

Egy Diósgyőr - Ferencváros mérkőzés akkor is rangadónak számít, ha jelenleg komoly a pontszám- és helyezésbeli különbség a felek között. A DVTK a tabella 11., a címvédő a 3. helyen áll.

A két csapat őszi mérkőzésén fiesztát rendezett a Fradi, hiszen a zöld-fehérek 6-2-re ütötték ki a borsodiakat. Talán ezért is lehet az, hogy a fogadó játékosok úgy vélik, ezúttal is sima Fradi-sikerrel záródik a találkozó, hiszen a nyitóoddsokhoz képest jelentősen csökkent a vendégekre kínált odds.

A Fradi a múlt hétvégén egy látványos meccsen fektette két vállra a Honvédot, míg a Diósgyőr egy nyolc találatot hozó találkozón játszott döntetlent az Újpesttel. Mindkét csapat sikerrel vette a hétközi kupafordulót, a Fradi megyei II. osztályban szereplő ellenfelét tömte ki, míg a DVTK az NB III-as Salgótartján verte.

A szombati rangadónak külön apropót ad, hogy a miskolci klubnál stadionfelújításra készül, ezért egy ideig ez lesz az utolsó meccs az arénában. A búcsúztatóra a hírek szerint telt ház jöhet össze, a hazai szektorba szóló jegyek többsége már napokkal a meccs előtt elkeltek. Éppen miatt szeretnének a piros-fehérek jó eredményt elérni, amire a Videoton elleni győzelem és az Újpest elleni remi után lehet is esélyük.

Edzői várakozások (dvtk.eu)
Horváth Ferenc: - Több szempontból is fontos a mérkőzés, mindenekelőtt méltóképpen szeretnénk búcsúzni a stadiontól. Úgy érzem fölfelé ívelő pályán jár a DVTK, nem szeretnénk megtorpanni az FTC ellen, mint a bajnokság első körében, hanem szeretnénk olyan lendületet kapni ettől a mérkőzéstől, mint a Ferencváros kapott az előzőtől. A heti munka során elszántnak láttam a fiúkat, bízom benne, hogy ez az eredményen is látszani fog, de a mutatott játékon mindenképpen. Remélem, a játékosoknak lesz még alkalmuk ekkora tömeg előtt játszani, de ez a pillanat már soha nem tér vissza, meg kell ragadni, különben örök seb marad. Nagyon sok minden megfordulhat egy jó eredménnyel.
Thomas Doll: - A Honvéd meccsel úgy gondolom, hogy visszatértünk a helyes útra, annak ellenére is, hogy még mindig becsúsznak olyan egyéni hibák, amelyekkel visszahozzuk az ellenfelet a mérkőzésbe, hiszen csapatként jól dolgozunk együtt és ez az ami igazán számít. A csapategység nagyban segíthet minket a Diósgyőr ellen is, akik ellen rendre kemény meccseket játszunk. A Videoton és az Újpest ellen ráadásul ők is valamelyest magukra találtak, szombaton pedig hazai környezetben léphetnek majd pályára lelkes szurkolótáboruk előtt. Biztos vagyok benne, hogy motiváltan és koncentráltan készülnek majd ellenünk, de mi is úgy készülünk, hogy a hátralévő mérkőzéseinken a legjobb eredményeket érjük el.

Szóval az októberi idejárás ellenére forró percek várnak a Fradira, amely a közelmúltban nem kapott ki vendéglátójától. A borsodiak utoljára 2014 októberében tudták legyőzni a rekordbajnokot, az azóta lejátszott 5 meccsből négyet a Fradi húzott be.

Paprikás hangulatra és motivált csapatokra számíthatunk tehát ezen a rangadón, ahol véleményünk szerint mindkét csapat a kapuba találhat.

DVTK - FTC
hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro@1.70
[2295480] 2016-10-29 17:30:00 Diósgyőr - Ferencvárosx;
209575

Tippelj a magyar meccsekre a Tippkirályban!