Átigazolás

Meglepő igazolásra készül a Barcelona, angol válogatott érkezhet

  • varin

Ha igaznak bizonyulnak a pletykák, egy igazi rutinos öreg róka igazol a katalán fővárosba.

Aligha titok, hogy a Barcelona minél hamarabb szeretne egy jobbhátvédet szerezni, Sergi Roberto ugyanis sérüléssel bajlódik, míg Aleix Vidal egyelőre nem tudta meggyőzni Luis Enriquét arról, hogy méltó utódja lenne Dani Alvesnek. A téli átigazolási szezon során így könnyen lehet, hogy a katalán gárda beruház majd egy olcsóbb hátvédre, aki tapasztalt és lehet használni a rotációban. Az elsődleges opció meglepő módon Glen Johnson lehet, aki jelenleg a Stoke Cityben játszik.

A 32 éves szélső korábban futballozott már a legmagasabb szinteken, a Liverpoolban évekig alapember volt, de jutott neki néhány meccs a Chelsea-ben is. A hírek szerint ráadásul kora ellenére is még számít rá Gareth Southgate az angol válogatottnál is.

A Stoke City védőjének megszerzése már csak azért sem lenne bombameglepetés, ugyanis a két klub között nyilvánvalóan jó a kapcsolat, Marc Muniesa, Bojan Krkic és Ibrahim Afellay személyében több ex-Barca-játékos is piros-fehérben rúgja jelenleg a bőrt.

Amennyiben viszont nem Johson lenne a befutó, úgy a Shaktar Donyeckből érkezhet Dario Srna, esetleg a Juventustól Stephan Lichtsteiner.