Magyar foci

Egyre cikibb, ami a Fradinál zajlik

  • ivan

Bár a Fradi tükörsima győzelmet aratott a Magyar Kupában megyei II.osztályú ellenfele ellen, a meccs mégsem múlt el balhé nélkül. Az ultrák és a klubvezetés csatájának egy újabb fejezetét láthattunk.

9-0-s győzelmet aratott a címvédő Ferencváros a Magyar Kupa 7. fordulójában a megye II. osztályban szereplő Koroncó vendégeként, ám ahelyett, hogy a csapat győzelme illetve annak pozitív hatásai szolgáltatnának beszédtémát a szurkolók számára, újfent egy balhé miatt áll a bál. 

Mint ismert, a lefújást követően kisebb csetepaté alakult ki a találkozóra ellátogató ferencvárosi szurkolók és a rendet fenntartó biztonsági cég emberei között. Bár komolyabb személyi sérülés nem történt - a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy a rendőri biztosítás mellett zajló mérkőzésen rendőri intézkedés nem volt -  a közösségi oldalakon és a fórumokon az indulatok mégis forrnak, főleg miután a sajtó alaposan felfújta és néhol elferdítette a történetet. 

A balhé amiatt robbant ki, mert a mérkőzés lefújása után a ferencvárosi játékosok nem mentek oda a szurkolókhoz megköszönni a biztatást. A focisták ugyan megtapsolták az ultrákat, de az ilyenkor szokásos protokoll elmaradt, ami néhány hevesebb vérmérsékletű drukkerben ellenérzéseket váltott ki. Az MTI beszámolója szerint ekkor néhányan megpróbáltak bemenni a pályára, ám ezt a hazai klub által alkalmazott biztonsági emberek megakadályozták, ekkor alakult ki kisebb lökdösődés a felek között. A ferencvárosi szurkolók közleménye szerint azonban a meccset biztosító biztonsági emberek másztak be a szurkolók közé.

Helyreigazítás
Cikkünkben helytelenül írtuk, hogy a Koroncó - Ferencváros Magyar Kupa mérkőzésen a nézőtéri részt a Ferencváros által felkért biztonsági emberek biztosították, ehelyett a valóság az, hogy az adott nézőtéri részt a házigazda koroncói csapat által alkalmazott biztonsági emberek biztosították és a kérdéses esetben is ők jártak el.

Az alábbi videón látható, hogy a "szekusok" nem bántak kesztyűs kézzel a szurkolókkal. A Koroncóról a fővárosba visszatérő fradisták a klub székháza elé vették az irányt, ahol spontán tüntetést is rendeztek Kubatov Gábor klubelnök ellen. 

Szóval dióhéjban ennyi a történet, ám azért könnyen lehet, hogy lesznek következményei. Az hogy a Kubatov-féle klubvezetés és a "Tábor" nincs egymással baráti viszonyban az nem újdonság, ám a közelmúltban arról szóltak a hírek/pletykák, hogy a két fél megpróbálja közelíteni álláspontjaikat. Ezt a koroncói eset viszont minden bizonnyal alaposan visszaveti.

Abban a kérdésben, hogy a szerdai perpatvar kinek a hibája, történt-e provokáció vagy sem, esetleg keresni kell-e a felelősöket, nem szeretnénk állást foglalni, ám az, hogy a magyar rekordbajnok, a bajnoki címvédő Ferencváros háza táján ilyen indulatok és légkör uralkodik, semmiképpen nem tesz jó a magyar futballnak. 

[2295480] 2016-10-29 17:30:00 Diósgyőr - Ferencvárosx;
209575