Kosárlabda

Bombameglepetéssel indult az NBA-szezon, 101-szeres pénzt nyerhettek a szerencsések

Szerda hajnalban három mérkőzéssel elrajtolt az NBA 2016/17-es szezonja. Rögtön az első játéknapon egy komoly meglepetésnek lehettünk szemtanúi.

A legnagyobb érdeklődéssel várt találkozó természetesen a két nyugati gigász, a Golden State Warriors és a San Antonio Spurs összecsapása volt. Stephen Curryéket 8.5 pontos favoritnak tartották a fogadóirodák, szóval mondhatjuk, hogy egyértelmű esélyesei volt a derbinek. Mint utólag kiderült, elég nagy hiba volt ennyire leírni a 2014-es bajnokot. A vendégek átgázoltak a GSW-n és 129-100-ra győztek.

Gyakorlatilag az első percektől kezdve nem volt kérdés, hogy ez lesz a forgatókönyv. A hazaiaknál a két világklasszis, Stephen Curry és a nyáron 54 millió dollárért megszerzett Kevin Durant hozta magát, ám védekezésben kritikán aluli teljesítményt nyújtott a csapat. Ami még ennél is nagyobb probléma volt, hogy a padról beszálló emberek nem sokat tudtak hozzátenni, míg a Spursnél Manu Ginobiliék több, mint 50 ponttal szálltak be a közösbe. A mérkőzés embere egyértelműen Kawhi Leonard volt, aki 35 pontos karriercsúcsot ért el.

A mérkőzés összefoglalója:

Minden tekintetben jobb volt a San Antonio, kezdve a támadáson és védekezésen át a lepattanózásig. Minden negyedet megnyertek és mindegyikben 30+ pontot dobtak. Nem volt tehát kérdés a vendég siker, amire a    -nál 3.00 feletti oddson fogadhattunk, az igazán nagyot azonban azok kaszálták, akik megérezték, hogy ekkora verést kap a GSW. Leaonardék 26+ pontos különbségű győzelmére ugyanis 101.00-szeres (!) pénzt kínáltak. 

Ki lesz a bajnok? - a TippmixPro szorzói
Csapat Odds
Golden State 1.85
Cleveland 4.55
San Antonio 9.00
Boston 23.00
Los Angeles 26.00
Toronto 36.00
Oklahoma City 43.00
Atlanta 49.00
Indiana 52.00