Tenisz

Bécsben is folytatódik Murray pazar sorozata?

  • Cesc18

A brit klasszis Pekingben és Sanghajban sem talált legyőzőre, vajon a sógoroknál is átgázol a mezőnyön?

Nem véletlenül kapcsolt rá ennyire a háromszoros Grand Slam-bajnok skót. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Murraynek esélye van arra, hogy még idén letaszítsa a trónról Novak Djokovicsot és pályafutása során először világelső legyen

Ázsiában éppen azt csinálta, amit az utóbbi időben a szerb riválisától szokhattunk meg. Behúzta a pekingi és a sanghaji viadalt, ráadásul mindezt szettveszteség nélkül tette. Ha valami, akkor ez nagyon nem jellemző Murrayre, ő éppen arról híres, hogy a könnyű meccseken megnehezíti a saját dolgát. Úgy néz ki azonban, hogy itt a világelsőség kapujában valami átkattant nála, és olyan koncentrációval teniszezik, ami egyébként is elvárható lenne egy ekkora klasszistól. Ha még a Davis Kupában aratott győzelmét is ide vesszük, akkor 11 meccs óta nem kapott ki, illetve 23 szettet nyert zsinórban. 

Bécsbe szintén nagy reményekkel érkezett, abszolút a maximálisan megszerezhető 500 ponttal számol, hiszen ha azt begyűjti, akkor akár már a jövő héten Párizsban világelső lehet. Az első körben elvérzett Tomás Berdych, Lucas Pouille és Roberto Bautista-Agut, szóval hígul a mezőny, ám még mindig ott van az ágán egy Gilles Simon és Dominic Thiem, akik képesek lehetnek meglepetést okozni. 

Murray a szlovák Martin Klizan ellen kezd, aki meglehetősen felemás szezont fut. Győzött Hamburgban és Rotterdamban, viszont ezen kívül volt 11 első körös veresége. Legutóbb július végén Prágában, egy hazai Challengeren tudott meccset nyerni. Igaz, hogy azóta csak négy tornán indult, de ezek mindegyikén elég sima vereséget szenvedett. Tudjuk róla, hogy képes nagyon jó teniszre, ám most nem biztos, hogy adott hozzá a formája, így pedig sok mindenben nem reménykedhet a brit ellen.  Ugyanakkor fogadás szempontjából nem egy túl jó meccs, a line-t elég alacsonyan, 17.5-nél húzták meg, míg Murray győzelme szinte semmit nem fizet. Ha azt vesszük, hogy a kínai tornákon David Goffin, Lucas Pouille, Steve Johnson és David Ferrer sem tudott 5 játéknál többet fogni ellene, akkor jöhet az under, de ez akkor is egy rizikós fogadás. 

Hány játék lesz a meccsen?
17.5 alatt 17.5 felett
TippmixPro @ 1.70 TippmixPro @ 1.90