Kosárlabda

Kemény idegenbeli túra előtt a Körmend és a Sopron

A vasiak Franciaországba, míg a soproniak Belgiumba utaznak a FIBA Euro Cup csoportkörének második fordulójában.

Kemény meccs vár a körmendi csapatra. - Fotó: bb1.hu - Vágvölgyi Bálint

Gravelines-Dunkerque-Körmend

A csoport favoritjához, a Gravelines-Dunkerque gárdájához utazik hétközben a Körmend együttese a negyedik számú európai kupasorozat második játéknapján. Mindkét gárda sikerrel vette az első kört, így jó mérkőzésre van kilátás papíron.

A Körmend eddig mind a három tétmeccsét megnyerte idén, aminek köszönhetően bekerült a Eurobasket hetente frissülő, százas, európai klublistájára, s az előkelő, 59. helyet foglalja el Teo Csizmics együttese. A Gravelines-Dunkerque kezd magára találni, hiszen a sorozatos vereségeket követően, legutóbbi két tétmeccsét behúzta, avagy éledezni látszik az óriás.

A hazaiknál azért jóval nagyobb nevek vannak a keretben - például Florent Pietrus -, ráadásul sokkal fizikálisabb csapatot alkotnak, mint múlt héten a belgák. Úgyhogy összességében meglepetés lenne a körmendi siker idegenben, ezt a bukmékerek is érzik, hiszen szerintük a francia csapat behúzza a mérkőzést, mivel a hazai sikerre 1.05-szörös, míg a körmendire 6.25-szörös pénzt fizetne ki a    . A fogadóirodák a hendikep határt 13,5-nél állapították meg, míg a pontok számát illetően 154,5-nél húzták meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Gravelines-Dunkerque Körmend
1.05 6.25

 

 

 

 

Antwerp Giants-Sopron

Az Antwerp Giants együtteséhez látogat a Sopron kedd este a FIBA Europe Cup csoportkörének második fordulójában. A magyar együttesnek ismerős lehet a belga alakulat, hiszen az előző szezonban is találkoztak a felek egymással, ám akkor mindkétszer az antwerpeniek örülhettek, Belgiumban 81-73-ra, míg Magyarországon 81-55-re nyert a Giants.

A formákat alapul véve most is a belgáknak áll a zászló, hiszen eddig valamennyi meccsét megnyerte idén az Antwerpen, igaz, a soproniak sem panaszkodhatnak, jó hangulatban várják a hétközi meccset, hiszen magabiztosan győzték le az Alba Fehérvát az NB I-ben.

"Tavaly már játszottunk az Antwerp ellen, és a légiós soruk egy játékos kivételével nem változott. Azonban nem biztos, hogy mindegyikük játszani fog, a centerük családi okok miatt elhagyta a csapatot, a legponterősebb kosarasuk, az irányító pedig sérülés miatt kihagyta az elmúlt két meccsüket. Nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk, próbáltuk egyénileg feltérképezni az ellenfél játékosait, hogy kinek mi az erőssége, és a legfontosabb játékelemeket átbeszéltük. Ha hasonló játékot tudunk nyújtani, mint a Nanterre vagy az Alba ellen, akkor idegenben is lehet esélyünk. Remek hangulatban van a társaság, jót tett a hétvégi küzdelem. Bízom benne, hogy tudunk egy jó meccset játszani, és lesz győzelmi esélyünk is. Dénesen kívül mindenkire számíthatok." - mondta Sabáli Balázs, a soproniak mestere a bb1.hu-nak.

Ami a sportfogadás részét illeti a mérkőzésnek, a bukmékereknél egyértelműen a belga csapat a találkozó favoritja, hiszen a     az Giantsre 1.22-szeres, míg a Sopronra 3.35-szörös szorzót kínál. A fogadóirodák a hendikep határt 7,5-nél állapították meg, míg a pontok számát illetően 157,5-nél húzták meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Antwerp Giants Sopron
1.22 3.35