UEFA

Meglepetésre nem a MU sztárja lett a legjobb fiatal

Renato Sanches lett az idei szezon legjobb fiatal játékosa, nem pedig Rashford vagy Iheanacho.

Az UEFA szeptember végén hozta nyilvánosságra azt a 40 fős listát, amely a szezon legjobb 21 éven aluli játékosait tartalmazza. A névsorban olyan klasszisokat találunk, mint Dembélé (Dortmund), Delle Alli (Tottenham), Iwobi (Arsenal), Iheanacho (Manchester City), Rashford (Manchester United) és Kinglsey Coman (Bayern München). Ám a győztes végül nem a Premier League-ből, hanem a Bundesligából került ki.

A portugál tehetség, Renato Sanches veheti át hétfőn este Monte Carlóban a díjat - írja a Tuttosport. Az olasz lap szerint a második helyen a legnagyobb esélyesként kikiáltott Rashford végzett, a dobogó alsó fokára pedig Sanches csapattársa, Coman állhat fel. Érdekesség, hogy az első tíz közé csupán egy olasz, Gianluigi Donnarumma fért.

A díjat Európa harminc újságírója szavazatai alapján ítélik oda és korábban már Anthony Martial, Wayne Rooney, Mario Balotelli, Sergio Agüero és Paul Pogba is megkapta.

A korábbi Benfica-játékosra igazán az Európa-bajnokságon figyelt fel a világ, ám ekkor már szerződése volt a bajor csapattal, így hiába nyújtott klasszis teljesítményt, már a torna előtt kiakasztották rá az "elkelt" táblát. Habár kétségtelenül óriási tehetség Sanches, a Bayernben egyelőre nem sikerült megragadnia: nyolc mérkőzésen lépett pályára, de csak 339 percet játszott, gólt nem szerzett, gólpasszt nem adott.