NB I

Brutális oddsok az NB I-ben, bárki verhet bárkit!

Az élen álló két csapat egymással játszik, míg a Fradira kétszeres oddson fogadhatunk a sereghajtó otthonában.

Habár az OTP Bank Liga 13. fordulójában csupán három csapat nyert favoritként, mégsem lehet arról beszélni, hogy sokkoló meglepetések tarkították volna a játéknapot. A Vasas és a Mezőkövesd is 3 feletti oddsért hozta a soros bajnokiját, így aki minden mérkőzést eltalált, 100 forintra 14.500-at húzhatott be a    -nál. Az előttünk álló játéknapon azonban nehezebben tippelhető rangadók következnek.

   
  1 x 2
Honvéd-Haladás 2.15 3.30 3.20
Diósgyőr-Ferencváros 3.70 3.35 1.95
Mezőkövesd-MTK 2.30 3.25 2.95
Paks-Újpest 2.95 3.25 2.30
Vasas-Videoton 2.50 3.20 2.70
Gyirmót-Debrecen 2.85 3.20 2.40

Igencsak gyenge formában lévő csapatok találkoznak Pakson. A házigazda négy, a vendég Újpest pedig nyolc mérkőzés óta nyeretlen az OTP Bank Ligában. A lila-fehérek egy szenzációs 4-4-et játszottak az Illovszky Stadionban, ahol a 83. percben még hátrányban voltak, a 87. minutumban már vezettek, ám végül iksz lett a találkozó vége.

"Ez egyszerűen hihetetlen, nehezen találok szavakat a látottakra. Úgy gondolom, megint könnyű gólokat adtunk a vendégeknek, emiatt saját magunknak köszönhetjük, hogy ez a 90 perc így alakult. Még keményebben kell dolgoznunk azon, hogy ne hozzuk helyzetbe az ellenfeleinket, és hogy végig kézben tartsuk a játékot" - nyilatkozta csalódottan Nebojsa Vignjevics a DVTK ellen ikszet követően. Pakson az elmúlt három mérkőzésen mindhárom kimenetelből született egy-egy eredmény, így szinte lehetetlen megtippelni a végeredményt.

A Honvédot és a Haladást sem lehetne vádolni azzal, hogy össze-vissza nyerik a meccseiket, annak ellenére sem, hogy a zöld-fehérek például legyőzték a Ferencvárost is hazai pályán. A kispesti csapat az utolsó négy hazai meccséből csak egyet nyert meg, Marco Rossi csapata azonban még így is az ötödik helyen áll. Habár a fővárosiak szeretnek sok gólos mérkőzéseket játszani az elmúlt hetekben, 2011 novembere óta a megvívott tíz meccsen csupán 1,9 volt a gólátlag.

Továbbra is csak pályaválasztóként lehet számítani az MTK-ra, amely konzekvensen W4-es szériában van otthon, míg idegenben idén még sehol nem tudtak nyerni. Mezőkövesden sem lesz könnyű dolguk, Pintér Attila csapata nagyon simán verte hétvégén a Haladást, a szorgos pontgyűjtögetésnek pedig a 7. hely a jutalma, vagyis továbbra is pontazonosság van a felek között. A statisztikák tehát nagyon kiegyenlítettek, a hazai pálya azonban a Kövesd felé billenti a mérleget - talán emiatt is ők a favoritok a bukiknál.

Nincsen azonban favorit a Vasas-Videoton meccsen, amely az őszi szezon egyik legérdekesebb derbijének tűnik. A magyar Leicester City szárnyalása egészen sokkoló, ráadásul ha szombaton legyőzik a másik piros-kék gárdát, nyolc ponttal elhúznának Lazovicséktól. Más kérdés, hogy a Videoton nemhogy kikapott júliusban Felcsúton a Vasastól, de Angyalföldről 2010 óta nem tudták elhozni a három pontot.

[2295480] 2016-10-29 18:00:00 Diósgyőr - Ferencvárosx;10

Stadionbúcsúztató és pikáns derbi - ezt hozza a DVTK-FTC rangadó. Mint ismert, a borsodiak albérletbe vonulnak Mezőkövesdre, így utolsó bajnokijukat játsszák a stadionukban, amelyre felújítási munkálatok várnak. A DVTK a Vidi legyőzésével és az újpesti hősies pontmentéssel jelezte, nem szabad lemondani róluk és egy Fradi elleni sikerrel minden bizonnyal nem csak a bennmaradás, de a szurkolók szeretetének visszanyerése felé is hatalmasat léphetnének. Más kérdés, hogy ha van csapat, amely ellen rendre nem megy a Diósgyőrnek, az a Fradi.

A forduló talán legbarátságosabb szorzóját a Lokira kapjuk, amely bár továbbra is alig-alig gyűjti a pontokat, a játékuk egyre jobban hasonlít arra, amelyet Leonel Pontes megálmodott. A Loki júliusban simán, 4-0-ra gázolta le a Gyirmótot és az utolsó két idegenbeli találkozóján (Paks, DVTK) is tisztesen helyt állt. Az előjelek azonban nem sejtetnek gólparádét, a Gyirmót utolsó nyolc meccsén összesen hat (!) gól esett, így bármerre is billen majd a mérleg nyelve, a végeredmény vélhetően 1-0 lesz.

2016-10-29;212
209575