Premier League

Ennél szorosabb aligha lehetne a bajnokság. De kié lesz az arany a bukik szerint?

A PL élmezőnye rendkívül összetömörült, így minden idők legizgalmasabb bajnokságára van kilátás.

Meglepő eredmények színesítették hétvégén az angol futballt, így öt csapat is egy ponton belülre került a tabella élén. És akkor még nem is beszéltünk a Manchester Unitedről, amely csapat bármikor magára találhat, illetve a bajnoki címvédő Leicester Cityről, ahol most következnek majd a nyerhető mérkőzések a nagyon nehéz sorsolást követően. Lássuk, hogyan látják a bukik most a csapatok esélyeit.

Fogadás a Premier League győztesére
   
Manchester City 2.35
Liverpool 4.40
Arsenal 6.50
Chelsea 7.25
Tottenham 11.25
Manchester United 21.00
Everton 170.00
Leicester 280.00

Habár a tabellát még mindig a Manchester City vezeti, Pep Guardiola alakulata láthatóan beragadt a sárba. Három bajnokin két pont, így hiába fogadhattunk néhány hete csupán 1.50 körüli szorzóért a Agüeróék bajnoki címére, mostanra bőven 2 felett van a sikerük. Guardiolának egyébként hét éve nem volt olyan rossz szériája egyetlen csapatával sem, mint most a Citynél.

Érdekesség, hogy nem a szakértők titkos esélyese, a Tottenham, esetleg a másik két londoni nagyágyú, az Arsenal és a Chelsea áll az oddstáblázaton a második helyen, hanem a Liverpool. A Vörösöket persze nem érinti a kupaszereplés olykor igen átkozott kötelessége, amely még jól jöhet a sorozatos meccsterhelés esetén. Jürgen Klopp fiai stabilan hozzák a pontokat, olykor igen szórakoztató játékot bemutatva. "Az egyetlen problémám velük, hogy az olyan csapatok ellen, amely beáll védekezni és csak várja a Poolt, Kloppék még nem tudnak hatékonyan játszani" - emelte ki a csapat gyengeségét Thierry Henry.

A Chelsea-nél úgy tűnik, a 3-4-3-as felállás hozhatja meg az áttörést, ebben az alakzatban ugyanis Eden Hazard szenzációsan játszik. A Kékekre azonban pokolian nehéz hetek várnak, sorrendben játszanak a Southamptonnal, az Evertonnal, a Middlesbrough-val, a Tottenhammel és a Manchester Cityvel.

Mauricio Pochettino Tottenhamjére évek óta komolyan oda kell figyelni. Tavaly csak saját maguknak köszönhették az elszúrt ezüstérmet, idén azonban még ennél is bátrabb álmokat szövögethetnek Alliék. A Spurs ráadásul elveszítette talizmánját, Harry Kane-t, de nélküle is hozzák a pontokat, ha néha izzadtságszagúan is.

Végezetül pedig ott van az Arsenal, ahol keresve sem lehetne szebb ajándékot találni a "húszéves" Wengernek, mint egy bajnoki arany. Az Ágyúsok azonban továbbra is rendkívül hektikusak, képesek olyan fájó pontokat elszórni, mint például hazai pályán a Middlesbrough ellen.

A futottak még kategóriában is találunk esélyeseket. Ha José Mourinho összekapja a Manchester Unitedet, akkor még bőven behozhatják a hátrányukat, ha pedig Ibrahimovic visszanyerni idény eleji formáját és Pogba is elkezdi törleszteni a vételárát, akkor komolyan számolni kell majd a Vörös ördögökkel. Talán még a tavalyi bajnokcsapattól is várhatunk némi feltámadást, hiszen, a Leicester eddig játszott már az Arsenallal, a Liverpoollal, a Manchester Uniteddel és a Chelsea-vel is, így számukra most jönnek majd a könnyebb találkozók.

Ezen a hétvégén sem szenvedünk majd természetesen hiányt érdekes mérkőzésekben. Az Arsenal a Sunderlandhez látogat, a Manchester City Birminghamben, a Chelsea pedig Southamptonban vizitál, ám a játéknap rangadóját a Tottenham és a Leicester City vívja a White Hart Lane-en.

2016-10-29;47
2016-10-30;47
2016-10-31;47
209498