NFL

Nagy slamasztikában Supercamék

Már a fogadóirodák sem hisznek a Carolina Panthersben, amely 1-5-tel áll hat játékhetet követően.

A Párducok nagy reményekkel vágtak neki az idei szezonnak, hiszen a tavaly majdnem tökéletes alapszakaszt produkáló, illetve Super Bowlt játszó csapatuk magja egyben maradt. Egyedül a védelemből Josh Normant engedték el, bízva abban, hogy sikerül pótolniuk, illetve ha megmarad az acélos pass rush, akkor talán nem is kell a secondarybe egy a fizetési sapkából sokat lefoglaló cornerback. Nem tűnt úgy, hogy ezzel rossz döntést hoztak, és miután tudjuk, hogy egy fecske nem csinál nyarat, így a szezon előtt a bukmékerek is bíztak bennük. A    10.00-es szorzóval a negyedik favoritnak tartotta a Carolina együttesét, ami a végső győzelmet illeti. 

Hat játékhét elteltével kijelenthető, hogy óriási butaságot követett el a Panthers azzal, hogy nem tartotta meg Normant. A Panthers második vonala ugyanis botrányosan teljesít, és nagyban ennek köszönhető, hogy 1-5-tel áll a csapat. Az Atlanta, pontosabban Julio Jones vitte be az utolsó döfést, aki egymaga 300 yardot (!) ért el ellenük. Ja, igen, Jones egy elkapó, ha esetleg valaki nem tudná. 

Bene Benwikere lett az áldozata ennek a szörnyű produkciónak, elküldték a 2014-ben draftolt cornert, annak ellenére, hogy nem csak ő volt a hibás. Természetesen ezzel sem oldódott meg a probléma, de az első három vereséget rá lehetett fogni arra, hogy pozitív mérleggel álló, tényleg erős csapatok ellen jött össze. 1-3-nál még nem is lehetett őket leírni, ám a Tampa Bay elleni hazai blamára már nem akadt magyarázat. Valami elképesztően sok amatőr hibát, rossz döntéseket láthattunk a Carolina oldaláról. Ron Riverának ezt követően sem igazán sikerült gatyába ráznia a legényeit, hiszen a hétvégén újabb vereséget szenvedtek el, ezúttal a New Orleans otthonában. A védelmük ismét 500 yard felett engedett, ebből levegőben 465-öt nyeltek be. A Norman nélküli seconday-ből ezúttal Brandin Cooks csinált bohócot.

Nagy kérdés, hogy van-e innen visszaút? Sok feltámadást láthattunk már ilyen szezonkezdés után, 2013-ban éppen a Carolina produkált egy 11-1-es futást az 1-3-as rajtot követően. De ebből a gödörből kimászni sokkal nehezebb lesz, hiszen komoly lyukak tátonganak a csapat egyes részein. Beszédes, hogy a bukmékerek is lemondtak a csapatról, a    -nál már 70-szeres pénzt fizetne Super Bowl-győzelmük...