NB I

Majdnem elszúrta a Fradi

Igen eseménydús fordulón vagyunk túl az NB I-ben, hiszen a 13. forduló 26 találatot (!) és megannyi fordulatot hozott. Ráadásul négy kiajánlott tippünkből három is bejött, szóval mi sem panaszkodhatunk.

Majdnem elszúrta a Fradi. - Fotó: MTI

A 13. forduló nyitómérkőzésén a Videoton 5-1-re győzte le a Paksot, méghozzá úgy, hogy a zöld-fehérek szerezték meg a vezetést, hiszen Hahn János révén már a negyedik percben előnybe kerültek. A Vidi azonban rákapcsolt, a szünetben már 3-1-re vezettek Henning Bergék és emberelőnybe is kerültek. A második félidőben még két góllal sikerült növelniük előnyüket Marko Scsepovicséknak, míg a paksiak összehoztak még egy kiállítást. A hazaik sikere egyébiránt az is jelenti, hogy aki velünk tartott, az a pénze másfélszeresét veheti fel most a    -tól.

A listavezető Vasas ezúttal Debrecenből hozta el a három pontot, vagyis folytatódik az angyalföldiek szárnyalása, míg a piros-fehérek vesszőfutása - pedig mi legalább egy remit kinéztünk a cívisvárosiakból... -. Egyébiránt a piros-kékek voltak az egyetlenek, akik házon kívül tudtak nyerni a hétvégi fordulóban. A

A hatórás meccsek már több izgalmat hoztak, például az Újpest-Diósgyőr összecsapás, amelyen nyolc találat (!) született, egyenlő eloszlásban. Az élvezetes, és fordulatokban bővelkedő mérkőzésen a DVTK szerezte meg a vezetést, de a szünetre már a lila-fehéreknél volt az előny. A második játékrészt a borsodiak kezdték jobban, olyannyira, hogy sikerült is fordítaniuk. A hajrában azonban az Újpest nem akart megbékélni a vereség gondolatával, nagy erőket mozgósított, s két perc alatt megfordította az állást. Azonban a diósgyőriek nem adták fel, a ráadás perceiben sikerült egyenlíteniük, így tehát döntetlennel zárult a minden szempontból szórakoztató összecsapás, s nem mellesleg szépen hozott a konyhára annak, aki megfogadta tippünket a találkozóra vonatkozóan.

A Mezőkövesd meglepetésre nagyon simán győzte le a Haladást, Pintér Attila tanítványai 3-0-val küldték haza a szombathelyi alakulatot. Az MTK új stadionja első tétmérkőzésén győzte le a Gyirmótot, méghozzá Torghelle Sándor felhőfejesével.

A Ferencváros pazarul kezdte soros bajnokiját a Honvéd ellen, hiszen Böde Dániel fejesével gyorsan megszerezték a vezetést. Nem sokkal a szünet előtt Hajnal Tamás megduplázta előnyét a bajnokcsapatnak, sőt a fordulást követően is betaláltak a IX. kerületiek, s úgy tűnt, hogy a 60. percre el is dőlt a három pont sorsa. Azonban a háromgólos hátrány ellenére a vendégek nem adták fel, s egy pontrúgást követően szépíteni tudtak. Bő negyedórával a lefújás előtt Davide Lanzafame váltott gólra egy jogosan megítélt tizenegyest, így rendkívül izgalmassá vált a hajrá. A mérkőzés vége roppant izgalmasra sikeredett, azonban Dibusz Dénes hatalmas bravúrjának köszönhetően végül Thomas Dollék örülhettek a lefújást követően. A 3-2-es eredmény azt jelenti, hogy a meccsre ajánlott tippünk "bezöldült".

2016-10-22;212
209575