Tenisz

Lesz kikért szorítanunk a budapesti tornán

Három magyar már biztosan ott lesz a főtáblás küzdelmekben a jövő heti, 64 ezer euró összdíjazású budapesti férfi tenisztornán, amelynek a BOK (volt Syma) Csarnok ad otthont.

A magyar szövetség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a világranglistán 152. Fucsovics Márton alanyi jogon tagja a 32-es mezőnynek, míg a Davis Kupában vitézkedő Nagy Péter (416.), szabadkártyát kapott.

A főtáblán szerepel a párosban idén wimbledoni bajnok francia Pierre-Hugues Herbert, aki a világranglistán elfoglalt 91. helyével a legelőkelőbben rangsorolt résztvevő lesz. Pályára lép többek között az olasz Thomas Fabbiano (119.) és a korábbi top 50-es belga Steve Darcis (120.) is. Érdekes, hogy a 2013-as wimbledoni tornán Rafael Nadalt legyőző Darcis a legutóbbi magyarországi challenger-versenyen is részt vett, még 11 évvel ezelőtt. Továbbá szabadkártyával főtáblás a 12-szeres ATP-tornagyőztes Tommy Robredo.

A WHB Hungarian Open - amely 2005 óta a legnagyobb férfi torna Magyarországon - páros mezőnye 16 duóból áll, itt Kellner Ádám és Borsos Gábor, Nagy Péter és a 40 éves Kisgyörgy Gergely, továbbá Fucsovics Márton és Gödry Levente révén három hazai kettős lesz érdekelt.

A délelőtti program hétfőn és kedden 10, szerdától 12 órakor kezdődik, míg a délutáni műsor 17 órakor rajtol el.


Vasárnap még a selejtezőkre kerül sor, melyben négy magyar játékos indult, de az első fordulót csak a 40 éves Kisgyörgy Gergely élte túl. A rutinos teniszező a második kanyarban a világranglista-202. helyén álló egyiptomi Mohamed Safwattal találkozik. Ahogyan az oddsokból is látszódik, Kisgyörgynek nem sok esélyt adnak a továbbjutásra.

Ki jut tovább?
Mohamed Safwat Kisgyörgy Gergely
TippmixPro @ 1.01 TippmixPro @ 8.25