NB I

Kedvenc ellenfele ellen térhet vissza a helyes útra a Videoton

A székesfehérvári csapat zsinórban tizedjére győzheti le hazai pályán a Paks együttesét.

Nagy esély mutatkozik szombaton a Vidi győzelmére.

Igen rosszul jött ki a Videoton a háromhetes kényszerpihenőből, hiszen meglepő módon a székesfehérvári alakulat simán alulmaradt a sereghajtó Diósgyőr otthonában. Pedig az előjelek magabiztos, többgólos vendégsikert sejtettek, azonban a Vidit lenullázták, ráadásul két gólt is lőttek neki, s mivel a Vasas nyerni tudott, a piros-kékek már ötpontos hátrányban vannak az éllovassal szemben.

Innentől kezdve egy jó darabig nem hibázhat Henning Berg együttese, s, ha csak a statisztikákat vesszük alapul, akkor a Vidi sikerrel veheti az első akadályt. Merthogy a székesfehérvári csapat egyik kedvenc ellenfelét, a Paksot látja vendégül szombaton, már pedig a zöld-fehéreket a legutóbbi kilenc alkalommal rendre legyőzték Feczesin Róberték, többnyire roppant simán.

Kattints a képre a játékért!

Noha a paksiak legutóbbi négy bajnokijukon nem kaptak ki, összességében a zöld-fehérek sincsenek csúcsformában, hiszen ezen meccsek alkalmával mindössze a mezőkövesdi kiruccanásuk alkalmával tudtak nyerni. A leggyengébbnek taksált Gyirmót ellen például csak gólnélküli remire futotta hazai pályán a zöld-fehérek erejéből, de az MTK és a Debrecen elleni ütközetből jóval többet kihozhatott volna Csertői Aurél alakulata.

"A Paks védelme stabilnak mondható, inkább a góllövéssel állnak hadilábon. Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz meccs vár a Vidire, nem feltartott kézzel utazik Felcsútra a Paks. Arra számítok, hogy a Vidi megpróbál dominálni, és sokat birtokolja a labdát. Nagy kérdés, hogy mennyire sikerül majd feltörni a minden bizonnyal jól megszervezett paksi védelmet. Egyszóval én óriási taktikai csatára számítok, és persze Vidi-győzelmet remélek." - nyilatkozta a Videoton és a Paks korábbi játékosa, jelenleg a székesfehérvári gárda utánpótlás együttesénél dolgozó ifj. Horváth Gábor a vidi.hu-nak.

Ahogy a korábbi védő is fogalmazott, nem vár könnyű meccs a Vidire, azonban figyelembe véve a felek közti különbséget, az egymás elleni mérkőzéseket, illetve a Paks gyászos idegenbeli teljesítményét, gyakorlatilag meglepetés lenne, ha a Vidi nem nyerné meg hazai pályán a szombat délutáni találkozót.

Videoton-Paks
hatharom.com-tipp: Videoton
TippmixPro@1.50
[2295476] 2016-10-22 15:30:00 Videoton - Paksx;