NB I

A Diósgyőr az Újpestet is meglepné

A formába lendülő Diósgyőr az egyre mélyebb gödörbe kerülő Újpest otthonába látogat szombaton.

Hiába készülhetett három hetet az Újpest a Honvéd elleni rangadóra, mindössze döntetlenre voltak jók a lila-fehérek a Bozsik Stadionban. Ennek köszönhetően pedig folytatódott a lila-fehérek vesszőfutása, a fővárosiak már zsinórban hat nyeretlen bajnoki mérkőzésnél tartanak, s egészen a hatodik helyig csúsztak vissza.

Szombaton viszont megtörhet a jég, hiszen a sereghajtó miskolci csapatot látják vendégül a fővárosiak, amely gárda ellen mindig jól teljesítenek otthoni környezetükben Lázok Jánosék.

"A diósgyőriek ellen mindig parázs hangulatú mérkőzéseket szoktunk játszani, igazi presztízs csatákat vívunk egymással. A vendégek remek formában várják a hétvégi találkozót, legutóbb a jó játékosállománnyal rendelkező Videotont győzték le hazai pályán. A Honvéd ellen a hosszabb bajnoki szünet miatt nem égtünk teljes hőfokon, de a szombati rangadóra már mindenki készen áll majd a küzdelemre. A DVTK-val szemben természetesen a három pont megszerzése lesz a legfőbb célunk." - mondta Nebojsa Vignjevic a hazaiak mestere a dvtk.eu-nak.

Kattints a képre a játékért!

Ami a vendégeket illeti, a Diósgyőr az elmúlt forduló legnagyobb bravúrját hajtotta végre, hiszen a piros-fehérek a bombaformában lévő Videotont győzték le 2-0-ra. A Vidi elleni sikerrel a DVTK lezárta igen hosszú, július óta húzódó nyeretlenségi szériáját, s most újabb győzelemre készül a miskolci alakulat. Merthogy az ellen az Újpest ellen játszanak Elek Ákosék, akiket az idei szezonban egyszer már lenyomtak.

"Remélem, hogy önbizalmat adott a játékosoknak a múlt hétvégi Videoton elleni győztes mérkőzés. Bízom abban, hogy elhiszik, hogy ha csapatként tudnak működni, akkor bárki ellen lehet esélyük. Nagyra tartom az Újpest játékát, szimpatizálok azzal a stílussal, amit az Újpest játszik, de nekünk most égetően szükségünk van a pontokra." - nyilatkozta Horváth Ferenc csapata hivatalos honlapjának.

A felek az utóbbi években magas színvonalú, kemény mérkőzéseket vívtak egymás ellen, mindezt megfűszerezve jó néhány találattal. Ez most is benne van a pakliban, egyébként is, mind az Újpestnek, mind a Diósgyőrnek csak és kizárólag a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény szombaton. Így pedig nagy esély mutatkozik arra, hogy mindkét csapat betaláljon az Illovszky Rudolf Stadionban, ami egyáltalán nem lenne meglepő, hiszen a felek legutóbbi hét tétmérkőzéséből ez hatszor is előfordult.

Újpest-Diósgyőr
hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro@1.75
[2295477] 2016-10-22 18:00:00 Újpest - Diósgyőrx;