Magyar válogatott

Újabb nagycsapat célkeresztjében Kádár Tamás

A magyar válogatott védőjét a héten két sztárcsapattal is szóba hozták, könnyen lehet, hogy januárban esedékes lesz a klubváltása.

A nyári Európa-bajnokságon a magyar válogatott egyik legjobb játékosa volt Kádár Tamás, akinek klubváltását sokan biztosra is vették a franciaországi torna után, azonban végül Kádár maradt a Lech Poznan játékosa. A 26 éves veszprémi születésű védő továbbra is alapembernek számít a lengyel topcsapatnál, az idei bajnokságban 9 meccsen lépett pályára és ezek közül nyolcszor volt kezdő.

Kádár valójában nem járt rosszul a maradással, sőt, a héten ismét a zuhanyhíradók egyik leggyakrabban emlegetett neve volt az övé. A legfrissebb angol sajtóhírek szerint a Bajnokok Ligája-győztes Rafa Benítez is kinézte magának Kádárt. A spanyol tréner jelenleg a Newcastle Unitedot próbálja visszakormányozni a Premier League-be, a Szarkák vezetik a Championship tabelláját,de a téli átigazolási időszakban szeretné megerősíteni a keretet, hogy a tavaszi hajrában ne érje kellemetlen meglepetés a szurkolókat.

Kádár 2008 és 2012 között 4 évet töltött el a newcastle-i csapatnál, ahol azonban nem tudta megszilárdítani a helyét, ezért a továbblépés mellett döntött. Kádár piaci értéke a témában mértékadónak vélt Transfermarkt szerint 1 millió euró, ám az angolok szerint Benítez akár ennek a dupláját, vagyis több, mint 600 millió forintot is hajlandó lenne fizetni a hátvédért.

Nem csak a Newcastle érdeklődéséről lehetett a héten olvasni, néhány napja a holland rekordbajnok Ajax csapatát hozták hírbe Kádárral.

Az amszterdamiak az elmúlt két idényben csak az ezüstérmet tudták megszerezni a PSV mögött, de természetesen szeretnének ezen változtatni, a védelem stabilizálása pedig az ehhez vezető út egyik fontos állomása lenne.

Kádár Tamásnak 2018-ig van érvényes szerződése a Lech Poznannal, vagyis ha klubja szeretne az eladásából pénzt csinálni, akkor januárban vagy a nyáron kell elpasszolnia.

Addig viszont még jó pár feladat vár a 26 éves játékosra, szombaton például Lengyelország legnagyobb derbijére kerül sor, hiszen Varsóban Legia-Lech rangadót rendeznek, vagyis válogatottbeli társát, Nikolics Nemanját kell majd semlegesítenie.

[2258830] 2016-10-22 20:30:00 Legia - Lech Poznanx;
209582