NB I

Egy pontra minimum jó lehet most is a Vasas!

  • varin

A listavezető angyalföldi gárda másfél évtizede nem nyert a Hajdúságban bajnokit. Itt az idő?

   
  1 x 2
Debrecen-Vasas 2.25 3.25 3.05

Debrecenbe utazik a Vasas gárdája, ami ismerve a piros-kékek szereplését, nem akármilyen pikáns rangadónak ígérkezik. Az angyalföldi csapat ugyan utoljára 2000-ben tudott nyerni a Cívisvárosban és az utolsó három idegenbeli bajnokiján csupán egyetlen pontot szerzett, így sem lehet esélytelennek nevezni Michael Oenningéket az újabb bravúrra.

Noha mindkét gárda komoly változásokon esett át az elmúlt hónapokban, a vendégek lényegesen összeszokottabb csapat benyomását keltik, mint Leonel Pontes fiai. A portugál mester továbbra is keresi a legjobb kezdőjét, így a DVSC egyelőre képtelen igazán jól játszani 90 percen keresztül. A piros-fehérek legutóbb Paksról hoztak el egy pontot, ám ez továbbra is csak a tabella hátsó mezőnyéhez elegendő.

[2295475] 2016-10-22 18:00:00 Debrecen - Vasasx;10

"Legutóbb 3-1-es vereséget szenvedünk a fővárosiak ellen, azt gondolom, nem várt eredmény született akkor, két gyors egymást követő szögletgóllal kaptunk ki. Jó csapat a Vasas, jó erőkből áll, a játékosok jó edzővel dolgoznak. Ők a listavezetők, ami érdekes, hisz tavaly ez a keret a kiesésért küzdött. Semmiképp sem számítok könnyű meccsre ellenük, a három pont itthon tartása azonban kötelező. Sok jól fejelő játékosuk van, már csak emiatt is fontos a pontrúgások kivédekezése. Két edzésünk van még a szombati összecsapásig, reményeim szerint sikerül tökéletesen felkészülnünk. Ha jobban sáfárkodunk a helyzeteinkkel, mint az előző mérkőzéseken, nem lesz gond a gólszerzéssel, és legyőzzük a fővárosiakat." - nyilatkozta dr. Horváth Zsolt, a Loki támadója.

Berecz pótlása nem ígérkezik könnyű feladatnak

Kíváncsian várjuk, hogy a felek milyen kezdővel állnak ki, hiszen Oenning mesternek egyik legjobb játékosát, Berecz Zsombort kell eltiltás miatt pótolnia, míg az MTK ellen duplázó török Mahir Saglik akár meg is ragadhat a kezdőben. A Lokinál pedig a nap kérdése, hogy a góllal debütáló szlovák válogatott, Róbert Vittek bír-e 90 percet futballozni.

Az elmúlt évtizedek dominanciája már a múlt, kár lenne kiindulni ezekből az eredményekből. A Vasas hiába küzdött tavaly a kiesés ellen, idén a szorgos munka és a játékosok hozzáállása egyelőre kamatostul kifizetődik. Véleményünk szerint a piros-kékek egy pontra ezúttal is jók lesznek.

hatharom.com-tipp: Döntetlen
TippmixPro @3.25
[2295475] 2016-10-22 18:00:00 Debrecen - Vasasx;
2016-10-22;212
209575